STONIC

Kia predstavila novi mali SUV

AutoMoto / Flash | 22. 06. 2017. u 10:31 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Riječ je o blizancu Hyundai Kone, a iz Kije tvrde kako bi mogao postati jedan od njihovih najprodavanijih modela

Kia je objavila slike i specifikacije svog novog modela pod nazivom Stonic. Riječ je o malom SUV-u B-segmenta koji je zapravo "blizanac" Hyundai Kone koja je predstavljena prošli tjedan. Sve veći broj proizvođača odlučuje se na predstavljanje svojih modela u ovom sve popularnijem segmentu. Tako će se Stonic na tržištu natjecati s modelima poput Nissana Juke, Renault Captura, Toyote C-HR te naravno bratske Hyundai Kone, piše Jutarnji.



Za razliku od Hyundaija koji je sa Konom odlučio napustiti dosadašnje dizajnerske smjernice svojih modela, u Kiji su bili nešto suzdržaniji pa Stonic ima vizualne sličnosti s ostatkom proizvodne game. Ipak, zbog želje da se između ostalog privuku mlađi kupci koji vole atraktivan dizajn i tehnološka rješenja, Stonic će biti ponuđen s dvobojnom karoserijom (dostupno 20 različitih kombinacija) te mnoštvom tehnologije.


U unutrašnjosti tako dominira veliki zaslon osjetljiv na dodir, a vozači i putnici će putem sustava Apple Car Play i Android Auto moći upariti svoje mobitele. Tu je i širok popis sustava pomoći vozaču, poput sustava upozorenja i autonomnom kočenja u slučaju opasnosti (koji ima i opciju prepoznavanja pješaka), sustav nadzora mrtvog kuta te sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake. Ponudu motora otvara 1,0-litreni T-GDI benzinac snage 120 KS, a pratit će ga 1,4-litreni atmosferac. U ponudi će se naći i 1,6-litreni dizelaš.



"Kia Stonic nudit će dobro poznatu garanciju koju imaju i ostali Kia modeli. Ovaj segment trenutno doživljava iznimno brzi rast, pa vjerujemo kako bi Sonic mogao postati jedan od najprodavanijih Kijinih modela", izjavio je Michael Cole, glavni čovjek Kije za Europu. Prodaja u Europi bi trebala krenuti u trećem kvartalu ove godine, a cijene još nisu objavljene.

Kopirati
Drag cursor here to close