najbrži domar u gradu

Kad se dizajneri opuste: Honda Civic Type R - Pick up!

Dizajnerski timovi automobila često imaju mnogo veći potencijal i radikalnije ideje nego što je to moguće na prvi pogled primjetiti
AutoMoto / Flash | 25. 05. 2018. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da i u Hondi ponekad znaju da izađu van pravila i naprave nešto nesvakidašnje, čisto iz zabave, potvrđuje i najnovija kreacija u vidu Civic Type R Pickup Truck vozila!

Dizajnerski timovi automobila često imaju mnogo veći potencijal i radikalnije ideje nego što je to moguće na prvi pogled primjetiti, imajući u vidu da su poprilično limitirani strogim korporativnim normama i smjernicama koje su daleko strože nego prije deset ili dvadeset godina, prenosi TopSpeed

Ipak, s vremena na vrijeme, timovi daju sebi oduška, kreirajući neke od najneobičnijih, ali istovremeno prilično interesantnih automobila, kao što je to bio slučaj Nissan Juke R, koji je zapravo nastao fuzijom popularnog crossovera sa supersportskim GT-R.

Foto: HONDA / Kad se dizajneri opuste: Honda Civic Type R - Pick up! 

Ovaj put, red je došao na Hondine dizajnere da naprave neku nesvakidašnjost, koja se očigledno neće naći u serijskoj proizvodnji, a rezultat jeste Civic Type R, ali u formi pick up  vozila! Iza ovog projekta stoji tim od 12 ljudi koji su serijski Type R modificirali od B-stupa nadalje.

Umjesto zadnje klupe i prtljažnika, sada je tu veliki tovarni prostor, dužine 1550 milimetara i širine 830 mm, u koji komotno mogu da se smjeste, recimo, dvije Hondine kosilice za travu! Pozadi se nalazi i masivni roll-bar koji ujedno služi da učvrsti kompletnu konstrukciju.

Ispod haube se nalazi agregat – 2,0-litarski VTEC turbo benzinac od oko 320 konjskih snaga, koji snagu isporučuje na prednje točkove putem 6-stupanjskog manuelnog mjenjača. U Hondi čak razmišljaju da sa ovim pikapom odu na Nurburgring i postave rekord za pick up sa pogonom na prednje točkove.

 

Kopirati
Drag cursor here to close