ZMP Inc.

Japanska tvrtka sprema autonomne taksije za Olimpijske igre

AutoMoto / Flash | 19. 06. 2017. u 15:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska tvrtka ZMP Inc. koja se specijalizirala za robotiku, prema pisanju Reutersa ima novi cilj - do idućih Ljetnih olimpijskih igara koje će se održati u Tokiju 2020. godine na prometnice toga grada pustiti veći broj funkcionalnih autonomnih taksi vozila.

Tu namjeru je za Reuters potvrdio glavni izvršni direktor tvrtke ZMP Inc. Hisashi Taniguchi. Autonomna taksi vozila idealna su za japansko tržište koje se suočava sa sve starijom populacijom što rezultira sve većim manjkom radne snage.

Tim povodom ZMP Inc. je sklopio ugovor s tokijskom taksi tvrtkom Hinomaru Kotsu koja trenutačno ima 607 taksi vozila, javlja Bug.hr.

Riječ je o taksi tvrtki koja i trenutačno muku muči s pronalaskom adekvatnog broja zaposlenika unatoč već provedenoj politici zapošljavanja s naglaskom na raznolikost radnika koja je uključivala zapošljavanje početnika, žena i stranaca.

Stoga će dobro doći rješenje koje priprema tvrtka ZMP Inc., a sastoji se od skupa tehnologija za autonomnu vožnju koje se baziraju na laserima i stereo kamerama.

Testovi autonomnog vozila tvrtke ZMP Inc. započeli su još tijekom prošle godine (tijekom testova je bio prisutan vozač), a prvi testovi autonomnih vozila bez prisustva ljudskog vozača očekuju se tijekom ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close