O čemu se radi?

Iznenađenje: Teslin Cybertruck ima skriven način rada

Tajni način rada Teslinog Cybertrucka otkriven od strane jednog vlasnika na platformi X potaknuo je znatiželju o podvodnim mogućnostima i postavkama.
AutoMoto / Flash | 11. 12. 2023. u 14:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teslin Cybertruck, jedno od najiščekivanijih vozila dosad, čini se ima i skriven način rada, zakopan duboko u postavkama računala u vozilu. Problem je u tome što javnost za to doznaje ne od Tesle, ne od Elona Muska, već od vlasnika koji je svoje otkriće podijelio u objavi na platformi X.

Nick Cruz Patane je podijelio fotografiju koja prikazuje izbornik Cybertruckovih off-road postavki na zaslonu infotainment sustava, otkrivajući opcije poput "Off-Road Mode", "Handling Balance" i misteriozni "Wade Mode" (način rada u gazu).

Opis za "Wade Mode" na zaslonu pokazuje da on Podiže visinu vožnje i povećava tlak u bateriji tijekom vožnje kroz vodu. Navedeni način rada ipak uopće nije ni spomenut tijekom službene prezentacije Cybertrucka, ostavljajući entuzijaste znatiželjnima o mogućnostima tog vozila u uvjetima gdje vozilo treba proći kroz duboki gaz vode.

Elon Musk je ranije sugerirao da bi Cybertruck mogao plutati i upravljati vodenim površinama, ali nisu navedeni detalji o tome, javlja Zimo.

Za razliku od Cybertrucka, električni pickup Rivian R1T sposoban je gaziti u 90 centimetar vode bez potrebe za podizanjem tlaka u bateriji kako bi se voda držala izvan njezinog kućišta. Iako R1T ima terenski način vožnje kako bi povećao svoju visinu vožnje, nedostatak informacija o tlaku baterije postavlja pitanja o nužnosti i funkcionalnosti te funkcije u Cybertrucku.

Još jedna intrigantna postavka otkrivena na fotografiji jest Handling Balance (ravnoteža upravljanja), koji podešava dinamiku upravljanja vozilom između prednjeg i stražnjeg dijela vozila. Pojavljuju se nagađanja o tome kontrolira li ta opcija podjelu okretnog momenta električnog pogonskog sklopa, dopuštajući vlasnicima da prilagode raspodjelu okretnog momenta između osovina za specifične scenarije izvan ceste.

Otkrivanje navedenih značajki potiče špekulacije i iščekivanje službenog pojašnjenja od Tesle ili Elona Muska u vezi sa svrhom i mogućnostima Cybertruckovog "Wade Mode" načina rada i opcije za navedenu ravnotežu upravljanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close