Kako na more

Izbjegavajte granični prijelaz Doljani, koristite Bijaču ili Crveni Grm

AutoMoto / Flash | 29. 07. 2017. u 06:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas i sutra očekuju se rekordne gužve na graničnim prijelazima BiH i Republike Hrvatske. Najduže kolone ponovno se očekuju na graničnim prijelazima na jugu zemlje, zbog čega iz Granične policije BiH apeliraju na sve one koji vikend planiraju provesti na moru da što više koriste alternativne granične prijelaze.

Kada je riječ o Hercegovini, najveće gužve su i dalje na graničnom prijelazu Doljani, gdje se prošloga vikenda na izlazu iz BiH čekalo i do sat i pol.

Među najprometnijim graničnim prijelazima su i Rača, Orašje, Gradiška, Izačić, Gorica, Bijača, Doljani, Ivanica, Zupci, Šepak i Šamac.

Zbog pojačanoga prometa na samom jugu zemlje i preopterećenosti određenih graničnih prijelaza, iz GP BiH preporučuju korištenje graničnog prijelaza Bijača - Nova Sela koji se nalazi na autocesti, ali i prijelaza Zvirići - Prud, Crveni Grm - Mali Prolog, Orahovlje - Orah, Ivanica - Brgat, Gorica - Vinjani Donji i Osoje - Vinjani Gornji.

Kako bi se izbjeglo dodatna zadržavanja na samim prijelazima, mole se putnici da provjere ispravnost dokumenata.

Važno je napomenuti kako je ograničen i prijenos određenih artikala iz BiH u RH. U svome vozilu građani BiH pri ulasku u Hrvatsku mogu imati 2 litre žestokog pića, 4 litre vina, kilogram kave, 16 litara piva, jedno pakiranje cigareta, jedan parfem od 50 mililitara i jedan buket cvijeća.

Uz to, predviđeno je da se može prenijeti i svježe voće i povrće, osim krumpira, do 5 kilograma, lijekovi za najviše mjesec dana uz potvrdu liječnika, kao i kućni ljubimac uz veterinarski certifikat.

Kopirati
Drag cursor here to close