Stigla nova pošiljka

Ipak se ne ukidaju naljepnice za registraciju vozila

AutoMoto / Flash | 15. 08. 2016. u 08:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) kupila je naljepnice za registraciju vozila za sljedeće tri godine.

Ugovor vrijedan više od pola milijuna maraka prije nekoliko dana dodijeljen je jednoj banjalučkoj tvrtki, čime je problem u vezi s naljepnicama, koje su dokaz o plaćenoj registraciji, riješen na duže razdoblje.

Problem u vezi sa naljepnicama pojavio se početkom ove godine, kad je došlo do nestašice jer je postupak nabavke propao nakon što je Ured za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine uvažio žalbu jednog od ponuđača u postupku. Toliko je eskalirao da je na nekoliko lokacija više dana registracija vozila bila obustavljena, a nastavljena je nakon što su se počele izdavati posebne potvrde.

Međutim, ono što je zanimljivo je to da su nadležni najavljivali kako se ozbiljno razmatra mogućnost potpunog ukidanja naljepnica i prelaska na neke druge opcije, pa su vozači ostali poprilično zbunjeni, javljaju Nezavisne novine.

U skladu s tim u ožujku ove godine formirana je Radna grupa za procjenu mogućnosti ukidanja naljepnica, koja je od Vijeća ministara BiH dobila rok od dva mjeseca da ispita sve mogućnosti. Taj rok istekao je još u svibnju, a da li je grupa zasjedala i šta je zaključila - još nije objavljeno.

U IDDEEA nisu bili raspoloženi za razgovor o radu ove grupe, iako četiri od sedam članova čine upravo njeni zaposleni, pa su nas uputili na adresu Ministarstva komunikacija i prometa BiH. Iz ove institucije, koja u radnoj grupi ima svoja tri člana, a kojom predsjedava Zoran Andrić, zamjenik ministra, također nismo mogli dobiti informaciju o tome da li je i što odlučeno po pitanju budućnosti ovih naljepnica. Kako nam je poručeno, sve informacije u vezi s poslovima koji se rade u Ministarstvu ne mogu se dobiti bez dozvole Ismira Juske, ministra, koji je na godišnjem odmoru. Više puta smo pokušavali stupiti u kontakt i sa pomoćnikom ministra i predsjedavajućim ove radne grupe, ali je, kako saznajemo, i on na godišnjem odmoru.

Inače, sama ideja u vezi sa naljepnicama je da policajac u svakom trenutku i bez nazočnosti vozača može provjeriti je li automobil registriran. Prilikom registracije automobila vozači naljepnice plaćaju pet maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close