Strategija 2.0

IONITY ubrzava širenje svoje mreže za brzo punjenje

Uz Porsche Destination Charging, kupci mogu besplatno puniti svoje Porsche električne i plug-in hibridne modele na posebno popularnim kontaktnim mjestima.
AutoMoto / Flash | 24. 11. 2021. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IONITY već održava najveću europsku mrežu stanica za punjenje visokih performansi, koje su dostupne većini električnih vozila. Zajedničko prouzeće sada ubrzava svoju dalju ekspanziju. Očekuje se da će se do 2025. broj lokacija povećati sa nešto manje od 400 na više od 1.000. U budućnosti bi trebalo da bude dostupno oko 7.000 mjesta za punjenje – preko četiri puta više nego danas (oko 1.500).

IONITY mreža koristi standard za punjenje Europskog kombinovanog sistema punjenja (CCS). Zahvaljujući 800-voltnoj tehnologiji stanica za punjenje, Porsche Taycan se može tu puniti punim potencijalom do 270 kW.

Kod korištenja Porsche Charging Service, vozači Taycana također imaju koristi od ujednačene, značajno snižene cijene za stanice za brzo punjenje IONITY od trenutno 0,33 eura po kilovat satu.

Foto: PR / IONITY ubrzava širenje svoje mreže za brzo punjenje

''Doživljavamo povećanje elektromobilnosti i povezane moćne infrastrukture za punjenje. U Porscheu će 50% automobila isporučenih širom svijeta biti djelomično ili potpuno na električni pogon do 2025. godine – više od 80% do kraja desetljeća. Ulaganjem u zajednički poduhvat IONITY, šaljemo važnu poruku svim kupcima da dodatno povećavamo udobnost putovanja e-mobilnim uređajima,“ kaže Oliver Blume, izvršni direktor Porsche AG-a.

Akcionari IONITY-a su BMW grupacija, Mercedes Benz AG, Ford Motor kompanija, Hyundai Motors sa KIA-om, Volkswagen grupacija sa Audijem i
Porscheom i, u budućnosti, investiciona kompanija Blackrock.

IONITY Strategija 2.0: gušća mreža, znatno više pogodnosti

Ubuduće, IONITY mjesta za punjenje neće biti izgrađena samo na europskim autocestama, već i u blizini velikih gradova i duž prometnih saveznih autocesta Na ovim novim mjestima za punjenje broj stanica će se povećati na šest do dvanaest. Osim toga, postojeće lokacije na rutama sa visokim zahtjevima za punjenje će biti proširene kako bi uključile dodatna mjesta za punjenje.

Kao dio ''Oasis'' vodećeg koncepta, IONITY želi značajno povećati udobnost i uslugu. Kompanija će stoga posjedovati više zemljišta nego je to trenutno slučaj. Na tim mjestima bi se trebali izgraditi parkovi za punjenje sa vlastitim restoranima i povezanim trgovinama.

Porsche Charging Service sa skoro 200.000 mjesta za punjenje

Porsche Charging Service omogućava pristup širom svijeta mjestima za punjenje različitih provajdera, uključujući IONITY. Trenutno postoji skoro 200.000 mjesta za punjenje povezanih u 20 zemalja u Europi.

Foto: PR / IONITY ubrzava širenje svoje mreže za brzo punjenje

Uključujući skoro 6.500 mjesta za punjenje sa više od 50 kW istosmjerne snage punjenja. Centralna naplata se vrši preko Porschea. Pored mreže zajedničkog preduzeća IONITY, Porsche planira i vlastite premium stanice za brzo punjenje duž najvažnijih europskih transportnih ruta.

Uz Porsche Destination Charging, kupci mogu besplatno puniti svoje Porsche električne i plug-in hibridne modele na posebno popularnim
kontaktnim mjestima.

Program sada nudi više od 2.700 stanica naizmjenične struje u preko 70 zemalja, na primjer u odabranim hotelima, restoranima, aerodromima, trgovačkim centrima, sportskim klubovima i marini. Dalja ekspanzija je u punom jeku.

Kopirati
Drag cursor here to close