Teslin auto

Iako mu cijena nije još poznata, Cybertruck rezerviralo već 2 milijuna ljudi

Njegov dizajn izaziva polarizirajuće reakcije, a koliko je popularno, dovoljno je pogledati broj rezervacija od 2019. do sada.
AutoMoto / Flash | 17. 09. 2023. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle su skoro četiri godine od legendarnog predstavljanja Teslina Cybertrucka koje je obilježilo testiranje neuništivosti prozora toga pickupa. Testiranje nije prošlo najbolje te su ti neuništivi prozori razbijeni. No to nije spriječilo brojne ljubitelje Tesle da rezerviraju automobil. Navala je bila tolika da je nakon samo tjedan dana od, kako su ga mediji nazvali, debakla na predstavljanju, Tesla već zabilježila čak 250 tisuća rezervacija za Cybertruck.

Od tada su dvije stvari oko tog pickupa konstantne - Tesla odgađa početak njegove prodaje i broj rezervacija raste. Prema posljednjim podacima baziranima na popisu kupaca za Cybertruck, a koje su objavili na Electreku, broj rezervacija možda je već premašio čak dva milijuna.

Na stranici kažu kako Tesla općenito prima veliki broj rezervacija odmah nakon predstavljanja novih modela, no s vremenom bi narudžbe prestale. To nije bio slučaj s ovim pickupom te su neke Tesline trgovine i tijekom pandemije primale više stotina narudžbi tjedno za Cybertruck tako da je još 2021. premašena brojka od milijun prednarudžbi.

Također, vezano za to vozilo zanimljivo je da njegova cijena, kao ni sve opcije koje su dostupne u određenim konfiguracijama, i dalje nisu poznati i trebali bismo ih saznati kada počnu isporuke prvih modela, prenosi Zimo.

U prodaji će se naći tri modela - osnovni s jednim motorom te dva modela s pogonom na sva četiri kotača koja će imati dva, odnosno tri motora. Ljubitelji Tesle koji su među prvima rezervirali svoj primjerak već dugo očekuju početak isporuka, a čini se kako će to napokon biti krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Broj rezervacija, treba naglasiti, ne znači da će se toliko ljudi odlučiti na kupovinu tog automobila (za rezervaciju je potrebno uplatiti samo 100 dolara koje će Tesla vratiti u slučaju odustajanja od kupovine), no da samo petina ili četvrtina osoba koje su rezervirale zaista i kupi Cybertruck, to će vozilo brzo postati jedan od najpopularnijih pickupova na svijetu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close