12 kilometara

Hrvatska: Pojačan dolazak turista stvorio dugačke kolone na autocestama

AutoMoto / Flash | 15. 07. 2017. u 17:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolona na izlazu autocesta A1 iz smjera mora prema Zagrebu danas je oko 14 sati premašila 12 kilometara, a kolone se stvaraju i na prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom. Uzrok gužvi su pojačan promet zbog vikenda i velikog priliva turista, javlja agencija Anadolija.

Hrvatski autoklub (HAK) je izvijestio kako se i ovog vikenda, kao tijekom oba protekla srpanjska vikenda, očekuju gužve, osobito na graničnom prijelazu Macelj i zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko.

Nakon 12,5 kilometara oko 14 sati, na naplatnoj postaji Lučko prema Zagrebu kolona se u 16 sati smanjila na 4 kilometra.

Gužve nastaju je se građani Hrvatske krenuli na odmor, ali i zbog početka odmora u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke čiji građani putuju na odmor na Jadran ili u neku od destinacija u Istočnoj Europi.

HAK-ova statistika uočava kako mnogi turisti izbjegavaju putovanje vikendima, odnosno subotom i nedjeljom zbog velikih gužvi te za odlazak i povratak s odmora izabiru petak ili ponedjeljak, a takva je praksa nastavljena i ove godine.

„Pojačan promet bit će od petka 14. srpnja pa sve do ponedjeljka, 17. srpnja, a vrhunac se očekuje u subotu 15. srpnja, od jutra u smjeru mora, a od podneva u smjeru unutrašnjosti. Tijekom nedjelje, 16. srpnja, jači promet očekuje se u popodnevnim satima u smjeru unutrašnjosti“, izvijestio je HAK.

Vozi se usporeno i u kolonama u pokretu na autocesti A1 između naplatnih postaja Lučko i čvora Bosiljevo 2 u oba smjera, te između mosta Maslenica i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba.

Zbog pojačanog priljeva vozila prema graničnom prijelazu Slavonski Brod na izlasku su moguća i čekanja duža od jedan sat, pa iz HAK-a savjetuju da se koriste i granični prijelazi Stara Gradiška i Slavonski Šamac. Kod naplatnih postaja Goričan u smjeru Mađarske kolona je duga oko kilometar.

Kopirati
Drag cursor here to close