Dacia Spring

Hoće li mali električni automobil pokrenuti revoluciju?!

U Kini se najskuplja verzija Renaulta K-ZE prodaje za oko 80.000 kuna, a početna cijena je samo 60.000 kuna
AutoMoto / Flash | 16. 07. 2020. u 12:33 Bljesak.info
Dacia spring

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada su u Renaultu odlučili da žele napraviti mali i pristupačni električni automobil koji će se prodavati diljem svijeta, konstruirali su K-ZE City, gradsko vozilo s baterijom od 26.8 kWh i dometom od 271 km prema NEDC ciklusu. Europa će napokon imati svoju verziju tog pristupačnog EV-a kada Dacia Spring bude puštena u prodaju početkom 2021. godine, a prve fotografije priložene patentnom uredu pokazuju da se neće puno promijeniti u odnosu na Renault i nedavno predstavljeni koncept.

Utemeljen na Renault Kwidu razvijenom za Indiju i Brazil, Dacia Spring zadržat će iste dimenzije kao K-ZE City, odnosno dužinu od 3.74 m. K-ZE nudi i 300 l prostora za prtljagu te teži samo 921 kg.

U Kini se njegova najskuplja verzija prodaje za oko 1060 €. Početna cijena je samo 7960€. Koliko će Spring koštati u Europi? Da cijena bude i oko 1590€ uzmite u obzir i državne poticaje za električna vozila u raznim europskim državama i dobit ćete cijenu nižu od 10.000 eura, što bi bilo fantastično, pogotovo kupcima kojima treba gradsko vozilo. 

No, u neslužbenim izvorima spominje se i mnogo niža početna cijena. Dakle, uz poticaje bi cijena Springa mogla biti prava sitnica.

Kopirati
Drag cursor here to close