Apel vozačima

Gužve na prometnicama: Vozači pozvani na oprez

AutoMoto / Flash | 31. 07. 2017. u 05:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povoljni vremenski uvjeti i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakteriziraju ovoga jutra prometnu situaciju u našoj zemlji. I pored toga, iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima Doljani i Izačić na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su nešto kraća.

Podsjećamo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validnu putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close