Čekanj do tri sata

Gužve na granicama: Na izlazu iz BiH automobili čekaju skoro tri sata

AutoMoto / Flash | 08. 05. 2016. u 16:14 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini putnih pravaca u BiH danas se prometuje uz pojačanu frekvenciju vozila. Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolnik i preporučuje maksimalno oprezna vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Tarčin (u mjestu Treševine) u tijeku su sanacijski radovi, a promet se odvija jednom trakom, uz ograničenje brzine. Na istoj dionici A-1, večeras od ponoći, zbog radova na redovnom održavanju tunela “Vis”, “25.novembar” i “Grab”, promet će se u sva tri tunela odvijati jednom tunelskom cijevi-dvosmjerno. Ovakav režim prometa potrajat će do 14. svibnja do 24 sata.

Na autocesti Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, od sutra se za promet zatvara petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16.

Kraći zastoji u odvijanju prometa mogući su na dionicama: Bugojno-Kupres, Bosansko Grahovo-Livno, Ustikolina-Goražde, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prijelazima Donja Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se od 2 do 3 sata. Na graničnim prijelazima Bosanski Novi i Velika Kladuša zadržavanja su oko jedan i pol sat. Na prijelazima Orašje, Izačić i Bosanski Šamac čeka se oko pola sata. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je slabiji, a zadržavanja su kratkotrajna, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close