Projekt INCIT-EV

Grupa Renault traži inovativna rješenja za punjenje električnih vozila

Grupa Renault će, s 32 europska partnera, na odabranim lokacijama ispitivati sedam inovativnih tehnologija za punjenje električnih vozila. Svrha projekta je potaknuti razvoj elektromobilnosti kroz ispitivanje na terenu.
AutoMoto / Flash | 27. 01. 2020. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa Renault najavljuje službeno predstavljanje projekta INCIT-EV u suradnji s 32 europska partnera. Cilj je projekta promicati elektromobilnost kroz eksperimente kojima se nastoji poboljšati iskustvo vozača, kao i donijeti revoluciju u načine punjenja električnih vozila.

INCIT-EV

Projekt INCIT-EV trajat će 48 mjeseci, od siječnja 2020. do prosinca 2023., a sastojat će se od dvije faze. Prva faza bit će usmjerena na analizu potreba i zahtjeva vozača, nakon čega u travnju 2020. slijedi ispitivanje tehnologija za punjenje vozila i mogućnosti njihove integracije s infrastrukturom. Tijekom druge faze projekta na odabranim će se lokacijama predstaviti sedam inovativnih tehnologija. Ova će faza trajati od druge polovice 2022. do završetka projekta, piše Autonet.hr.

Ispitivat će se, među ostalim: sustav dinamičnog beskontaktnog punjenja, sustavi visokonaponskog punjenja, optimizirani sustav dvosmjernog “pametnog punjenja”, brze punionice te sustav niskonaponskog dvosmjernog punjenja (i za vozila na dva kotača).

Paneuropski projekt

Kako bi ukazala na važnost ispitivanja ovih tehnologija u stvarnim uvjetima (kao što je tehnologija dinamičnog beskontaktnog punjenja (CDC) ), ali i na potrebu za organizacijom čitavog ekosustava, Grupa Renault odlučila se odazvati na poziv Europske komisije za nove projekte i osnovati konzorcij.

32 vodeća industrijska poduzeća, sveučilišta, instituti, gradovi, startup tvrtke te mala i srednja poduzeća odazvali su se na Renaultovu inicijativu sa željom da kroz sudjelovanje u ovim ispitivanjima, u čijem je središtu iskustvo vozača električnog vozila, doprinesu promicanju električne mobilnosti u Europi, piše Autonet.hr.

Pristup koji u središte postavlja iskustvo vozača pomoći će nam da izgradimo novi ekosustav i razvijemo napredna rješenja za punjenje. Široka primjena takvih rješenja na području Europe trebala bi potaknuti prelazak na električnu mobilnost. Projekt INCIT-EV dobio je novčana sredstva Europske komisije iz programa za istraživanje i inovaciju Obzor 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close