stanje na cestama

GP Izačić - Ličko Petrovo Selo zatvoren za kamione i šlepere

AutoMoto / Flash | 04. 02. 2016. u 07:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog novih padalina koje su tijekom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, jutros se vozi po mokrom i mjestimično zasniježenom kolovozu.

Snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama u višim predjelima, a posebno je otežano prometovanje na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica preko prevoja Borova Glava, gdje jak vjetar formira snježne nanose zbog čega je kolovoz sužen.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije.Na jugu BiH trenutno se prometuje po pretežno mokrom kolovozu, a skreće se pažnja i na učestale odrone. Na putovima Mostar-Polog, Mostar-Žitomislići i Buna-Masline upozorava se na povremeno jače udare vjetra.

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima. Apelira se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj za teretna vozila iznad 7,5 tona zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motoriziranom sudioniku u prometu godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tijekom mjeseca, s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste do najbližeg servisa. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti sudionicima u prometu u sljedećim županijama: Unsko-sanska, Tuzlanska, Zeničko-dobojska, Bosansko-podrinjska, Srednjobosanska, Hercegovačko-neretvanska i Sarajevska županija.

Kopirati
Drag cursor here to close