Nova era

Golf "dizelaš" broji zadnje dane

Ova informacija je samo još jedna potvrda da VW grupa svoju proizvodnju ozbiljno strateški preorijentira na vozila s električnim pogonom…
AutoMoto / Flash | 23. 03. 2021. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je, prošlog tjedna, prvi čovjek Audija Marcus Duesmann izjavio da ta kompanija neće razvijati nove motore s unutarnjim sagorijevanjem, odmah su se pojavile špekulacije da bi se takva odluka mogla uskoro očekivati i od ostalih dijelova Volkswagen grupe.

Potvrda te pretpostavke upravo je stigla od Ralfa Brandstättera, izvršnog direktora branda VW, koji je u razgovoru za njemački portal Automobilwoche, najavio da čuveni njemački proizvođač neće razvijati nove benzinske i dizel agregate.

Motori s unutarnjim sagorijevanjem koji se nalaze u ponudi u gami aktualnih modela, u sljedećem razdoblju, će biti dalje unaprjeđivani kako bi bili prilagođeni najavljenim strožim Euro 7 normama emisije ispušnih plinova, prenose Nezavisne novine.

Ova informacija je samo još jedna potvrda da VW grupa svoju proizvodnju ozbiljno strateški preorijentira na vozila s električnim pogonom, ali i da su im za financiranje te razvojne strategije i dalje potrebni popularni "klasični" modeli kao što su Golf, Passat ili Tiguan… koji i dalje ostvaruju dobre prodajne rezultate.

Drugim riječima, iako to djeluje paradoksalno, u ovom trenutku, prodaja modela koje pokreću benzinski i dizel motori veoma je značajna za dalje razvoj "električne budućnosti" slavnog proizvođača.

Kopirati
Drag cursor here to close