200.000 rezervacija

Fordov električni pick-up rasprodan za sljedeće tri godine

Sljedeće godine počinje prodaja Fordova pickupa kojeg je do sada rezerviralo čak 200 tisuća ljudi.
AutoMoto / Flash | 13. 12. 2021. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ford je ove godine predstavio električnu varijantu svog legendarnog pickupa F-150 čija prodaja počinje sljedeće godine.

Za one koji žele što prije sjesti u ovaj automobil Ford je otvorio mogućnost rezervacije te je već nakon prvog dana bilo jasno kako će F-150 Lightning biti veliki prodajni hit.

Naime, prvog dana broj rezervacija dosegnuo je 20 tisuća, dok je nakon 2 dana ta brojka iznosila 44 tisuće.

Iako općenito s vremenom internes za rezervacijama opada, u slučaju Fordova električnog pickupa on je i dalje ostao velik te su iz ove kompanije objavili kako je broj rezervacija dosegao čak 200 tisuća, javlja Zimo.

S obzirom na to da je kapacitet za proizvodnju ovog automobila između 70 i 80 tisuća vozila godišnje, jasno je kako su njihovi kapaciteti za sljedeće 3 godine popunjeni.

Zbog ovako velike potražnje Ford tijekom sljedeće dvije godine namjerava povećati, odnosno udvostručiti godišnji kapacitet proizvodnje. Također, obustavili su primanje daljnjih rezervacija jer svatko tko danas rezervira Fordov električni pickup morat će čekati minimalno do 2024. do njegove isporuke.

Ne želimo proizvoditi ta vozila u šatorima, našalio se u razgovoru s novinarima izvršni direktor Forda Jim Farley, pri čemu je podsjetio na šator koji je dodala Tesla kada je prije nekoliko godina širila proizvodni pogon u Freemontu.

Umjesto toga, oni će povećati proizvodne pogone unutar svoje postojeće tvornice kako bi ponuda njihovih vozila mogla pratiti potražnja.

Kopirati
Drag cursor here to close