Zajednička budućnost

Ford će koristiti Volkswagenove platforme

Strateško partnerstvo uključuje razmjenu tehnologije
AutoMoto / Flash | 16. 07. 2019. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još prije nekoliko mjeseci najavljeno strateško partnerstvo između Forda i Volkswagena uskoro će krenuti s konkretnom realizacijom.

Obzirom da je Volkswagen nakon skandalozne afere Dieselgate usmjerio značajna financijska sredstva u razvoj modela na struju u tu su svrhu razvili i sasvim novu platformu namijenjenu upravo ugradnji električnog pogonskog sklopa. Koristit će ju svi modeli obitelji ID, a prvog člana – Volkswagen ID.3 1ST već je moguće rezervirati, prenosi Autopress.

Strateško partnerstvo uključuje razmjenu tehnologije. Ford će ubuduće koristiti platformu MEB, koju je razvio Volkswagen za električne automobile, a zauzvrat će Volkswagen dobiti mogućnost investiranja u projekt Argo. Cilj je da Volkswagen dosegne granicu od 50 posto dionica u projektu razvoja autonomnih mogućnosti vožnje, s kojim je Ford daleko odmakao.

Uglavnom, prvi električni Ford temeljen na VW-ovoj platformi MEB stići će 2023. godine, a trenutak implementacije Fordove tehnologije samovozećih mogućnosti u modele Volkswagena zasad nije poznat.

Kopirati
Drag cursor here to close