Problemi

Fiat: Pobuna u Kragujevcu

Predstavnici sindikata su rekli da je država Srbija značajno pomogla toj kompaniji koja je, uz to dobila i jeftinu radnu snagu u Kragujevcu.
AutoMoto / Flash | 13. 05. 2022. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici Fiatove tvornice automobila u Kragujevcu započeli su u u petak prosvjed zbog odluke menadžmenta da na dvije godine "zamrzne" rad zbog pripreme proizvodnje električnog automobila, a radnicima je ponuđen odlazak u inozemstvo, ili otpremnina, objavila je Beta.

Potpredsjednik sindikata "Nezavisnost" Igor Anđić rekao je agenciji Beta da je nezadovoljstvo zaposlenih poruka kompaniji Fiat da tvornica mora opstati, a ako ne može, da je napusti, a država da potraži investitore iz Kine ili Njemačke.

Predsjednik Samostalnog sindikata u tvornici Saša Đorđević rekao je da će taj sindikat prije svega insistirati da od poslovodstva tvornice dobiju bolju ponudu za otpremnine za one radnike koji ne mogu otputovati na rad u inozemstvo u jednu od četiri Fiatove tvornice u Češkoj, Slovačkoj, Njemačkoj ili Italiji.

Ti predstavnici sindikata su rekli da je država Srbija značajno pomogla toj kompaniji koja je, uz to dobila i jeftinu radnu snagu u Kragujevcu.

Kompanija " Fiat Chrysler automobili Srbija", koja od nedavno posluje u sastavu kompanije Stellantis najavila je proizvodnju eklektičnog vozila zbog čega planira "zamrzavanje" proizvodnje do 2024. godine, a radnicima je ponudila posao u jednoj od četiri tvornice u Češkoj, Slovačkoj, Njemačkoj i Italiji ili otpremnine. Zarade i financijski bonusi su različiti, ovisno o zemlji u kojoj se nalazi tvornica.

Prema izjavama nekoliko radnika za Betu, oni pristaju da rade i za minimalnu zaradu, samo da ne idu u inozemstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close