Sergio Marchionne

Fiat Chrylser: Umjesto konsolidacije fokus na potpunom razduživanju

AutoMoto / Flash | 18. 04. 2017. u 07:18 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spajanje s nekim velikim proizvođačem automobila više nije u fokusu Sergija Marchionnea, izvršnog direktora Fiat Chryslera već potpuno razduživanje kompanije do njegovaodlaska u mirovinu.

"Moramo biti vrlo oprezni da ne započnemo nerealne snove o konsolidaciji dok smo na putu ostvarivanja povijesno važnih rezultata i pozicije bez dugova", kazao je Marchionne u Amsterdamu na godišnjoj skupštini dioničara krajem prošlog tjedna. Dodao je kako nije vrijeme za razgovore o bilo kakvim povezivanjima.

Podsjetimo, Marchionne je posljednjih nekoliko godina snažno zagovarao konsolidaciju u auto-industriji argumentirajući kako svi proizviđači gube novac razvijajući različite verzije iste tehnologije, piše Poslovni dnevnik.

Fiat Chrysler želio se spojiti sa General Motorsom, ali je dobio odbijenicu. Posljednih mjesec dana govorilo se da mu je želja spajanje sa Volkswagenom.

No, u Amsterdamu je Marchionne demantirao da su postojali razgovori na tu temu s njemačkim divom. Marchionne odlazi u mirovinu 2019., a kompaniju želi predati nasljedniku bez dugovanja, navodi Bloomberg.

Kopirati
Drag cursor here to close