POTVRĐENO

Ferrari SUV stiže do kraja 2019. i cilja titulu najbržeg SUV-a na svijetu

Ferrarijev SUV će biti spreman do kraja 2019. godine i sve glasine kažu da će to biti najbrži SUV na svijetu.
AutoMoto / Flash | 17. 01. 2018. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Fiat-a Sergio Marchionne kazao je na Detroit Motor Showu da ćemo Ferrarijevog SUV-a vidjeti brže nego što smo mislili. Ferrarijev SUV će biti spreman do kraja 2019. godine i sve glasine kažu da će to biti najbrži SUV na svijetu.

Marchionne je kazao kako će SUV izgledati kao Ferrari, ali i da mora voziti poput Ferrarija.

"Kao što i očekujete, to vozilo će biti užasno brzo", kazao je Marchionne, te naglasio kako za sad titula najbržeg SUV-a pripada Alfi Romeo Stelvio Quadrifoglio ali i to da se Ferrari ne treba bojati Alfe i da će učiniti sve da izgrade najbrži SUV na svijetu.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio postavila je visoko ljestvicu u izvedbi SUV klase. Opremljena V6 motorom sa dvostrukim turbo punjačem koji mjeri 503 konjske snage od 0-100km/h pojuri za samo 3.8 sekundi!

Iako su Ferrarijevi entuzijasti bili ogorčeni kad se odlučilo ići u proizvodnju modela za SUV segment, izgleda da postoji sasvim solidna poslovna logika za to. Iako je tvrtka još u dugovima koji bi uskoro trebali biti riješeni, enorman rast SUV segmenta u svijetu se čini lijepo tržište.

S Bentleyem i Lamborghinijem koji su već ušli na SUV tržište i Rolls-Royce s Cullinanom, Ferrari je posljednji proizvođač visokih performansi koji ulazi na ovo tržište.

Kopirati
Drag cursor here to close