50 godina poslovanja

Ferrari slavi obljetnicu u Japanu

AutoMoto / Flash | 07. 11. 2016. u 07:41 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošli vikend Japan je bio mjesto susreta svih entuzijasta koji štuju lik i djelo jednog od najvećih proizvođača automobila danas, Ferraria. Pošto je Japan zemlja koja ima svoj koncept obilježavanja različitih obljetnica, čitava ceremonija obilježavala se na tamošnjoj rijeci u gradu Osaki. Pred gotovo 3.000 gledatelja, stotinu auto entuzijasta iz cijelog Japana okupilo se kako bi se njihovi limeni ljubimci provozali tegljenicama.

Inače, Ferrari obilježava 50 godina uspješnog poslovanja u Japanu i kako bi proslavio ovu veliku obljetnicu odlučio je pozvati sve vlasnike legendarnih modela Ferraria na jedno mjesto. Na rijeci su se tako mogli vidjeti modeli poput California T, 488 GTB, 599 GTO, LaFerrari i Testarossa koji su nakon parade bili izloženi uz cestu na radost mnogih posjetitelja. Vrhunac obljetnice je bila revijalna jednosatna utrka koja je započela na otoku Nakanoshima, a završila na jednoj od svojevrsnih znamenitosti Japana, Dotonbor mostu.





Utrku je predvodila legendarna F2003-GA, a jedan od glavnih i odgovornih za marketing iz Ferraria za cijeli događaj je ocijenio kao vrlo uspješan. Osim toga, podsjetio je na sličan događaj prošle godine na kojem se okupilo prema procjenama 450.000 entuzijasta. Cijeli događaj je završio puštanjem 50 poznatih japanskih brodova-svijeća niz rijeku čime je susret završen. Donosimo djelić atmosfere.

Kopirati
Drag cursor here to close