Formula 1

Ferrari predstavio novi bolid za sezonu 2016.

AutoMoto / Flash | 19. 02. 2016. u 14:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ferrari je predstavio svoj novi bolid za sezonu 2016 u Formuli 1, za kojeg se nada da će biti ozbiljan konkurent aktualnom prvaku u konkurenciji konstruktora Mercedesu, javlja Agencija Anadolija.

Vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen otkrili su novi bolid u bazi tima u Maranellu. Ferrarijev novi bolid SF16-H je, kao što se očekivalo napustio pull-rod prednji ovjes i vratio se više konvencionalnom puss-rod sustavu. Nova konfiguracija trebala bi osigurati oštriji prednji kraj bolida, zbog prilagođavanja stilu vožnje Vettela i Raikkonena.

''Dali smo apsolutno sve najbolje od sebe da napravimo iskorak kako bi ovom automobilu dali konkurentnu prednost da postane pobjednički bolid“, rekao je James Allison, tehnički direktor Ferrarija prilikom promocije novog bolida.

Ferrari je prošle sezone u konkurenciji konstruktora osvojio drugo mjesto iz Mercedesa, dok je Vettel ostvario tri pobjede na putu do trećeg mjesta u plasmanu pilota.

Svoj bolid za nastupajuću sezonu predstavio je i Williams. Bolidom FW38 upravljat će Felipe Massa i Valtteri Bottas. Šef tima sir Frank Williams rekao je da će biti izazov zadržati treće mjesto u poretku konstruktora.

''FW37 bio je prilično efikasan automobil tako da smo se prilikom izrade novog modela fokusirali na područja u kojima bismo ga mogli poboljšati bez gubljenja atributa koje je imao'', kazao je Williams.

Nova sezona u Formuli 1 počet će utrkom za Veliku nagradu Australije 20. ožujka.

A shortened nose, a tapered rear end and an intriguing red-and-white livery are the signature features of the new...

Posted by Scuderia Ferrari on Friday, 19 February 2016
Kopirati
Drag cursor here to close