AC punionica

Električna vozila bit će moguće puniti u Mostaru

Mostar će dobiti AC punionicu koju će vozači moći koristiti bez naknade.
AutoMoto / Flash | 06. 11. 2018. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će dobiti AC punionicu koja omogućava punjenje dva električna vozila preko dva Mode 3 Type 2 konektora.

Naime, JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo u skladu s planovima, pokrenula je aktivnosti na realizaciji pilot projekta izgradnje dodatnih punionica za električna vozila.

Procedura nabavke punionica za električna vozila provedena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Predstoji potpisivanje Ugovora sa izabranim najpovoljnijim ponuđačem Energoinvest SUE, a rok za realizaciju projekta je tri mjeseca, potvrđeno je iz ove kompanije.

''Na osnovu Ugovora  bit će nabavljeno pet AC punionica, koje omogućavaju punjenje dva električna vozila preko dva Mode 3 Type 2 konektora. Punionice će biti instalirane uz objekte Elektrodistributivnih podružnica  JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, i to u gradovima Bihać, Mostar, Travnik, Tuzla i Zenica. Kao i naša prva punionica, ove punionice će biti javnog karaktera i omogućavati će punjenje svim vozačima električnih vozila bez novčane naknade u narednom periodu", kazao je za portal Akta.ba Adnan Bosović, stručni suradnik za razvoj distributivnih elektroenergetskih objekata - Sektor za strateški razvoj JP EP BiH.

Na ovaj način, dodaje on, djelujući društveno odgovorno, JP Elektroprivreda BiH doprinosi promoviranju upotrebe električnih vozila i zaštiti okoliša.

Bosović ističe da je trenutno besplatno punjenje na javnim punionicama za električna vozila u BiH samo jedna od mnogobrojnih prednosti korištenja ovih vozila. 

Kopirati
Drag cursor here to close