Vrijeme transfera

Dugogodišnji glavni dizajneri Peugeota i Seata prelaze u Renault

Transferi u auto-industriji.
AutoMoto / Flash | 31. 07. 2020. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gilles Vidal, čovjek koji je zaslužan za posljednjih deset godina dizajnerskog potpisa Peugeota, prelazi u redove francuskog im rivala, Renaulta, gdje će surađivati s Alejandrom Mesonero-Romanosom, dosadašnjim glavnim Seatovim dizajnerom

Dizajner automobila Gilles Vidal, koji je od 2010. godine na čelu Peugeotovog dizajnerskog odjela, ovoga je tjedna odstupio sa svoje pozicije.

Objavljeno je kako će ga na tom mjestu zamijeniti Matthias Hossann, dosadašnji direktor u odjelu za konceptna vozila iste kompanije te Vidalov bliski suradnik na nekoliko modela automobila.

Vidal je zaposlen u PSA grupaciji još 1996. godine, kada je došao u Citroën, u odjel za vanjski dizajn vozila.

Od tada je promijenio nekoliko radnih mjesta da bi posljednjih deset godina bio prvi čovjek dizajna u Peugeotu, zaslužan za veliku transformaciju dizajnerskog potpisa ove marke, te za nagrađivane automobile kao što su SUV-ovi 2008, 3008 i 5008, te nove verzije Peugeota 208 i 508, javlja Bug.

Samo dva dana nakon što je objavljen Vidalov odlazak iz Peugeota, iz Renaulta je službeno potvrđeno kako će od studenoga on biti njihov zaposlenik.

U Renaultu će izravno odgovarati glavnom dizajneru, Laurensu van den Ackeru, jednako kao i Alejandro Mesonero-Romanos, bivši glavni dizajner Seata koji je također ovih dana prešao u Renaultov tim.

Mesonero-Romanos je na čelu Seatovog dizajnerskog odjela proveo devet godina i također je, kao i Vidal u Peugeotu, zaslužan za izgled nekih od najprepoznatljivijih modela protekloga desetljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close