Granica

Duge kolone na izlazu iz BiH

Apelira se na vozače da na ovoj dionici voze opreznije i smanjenom brzinom.
AutoMoto / Flash | 25. 07. 2019. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1 smjer Sarajevo sjever-Podlugovi zatvorena je preticajna traka. Apelira se na vozače da na ovoj dionici voze opreznije i smanjenom brzinom. 

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019", danas do 20 sati, kao i naredna tri dana (do 28.07.) od 08 do 20 sati, obustavlja se promet na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad. 

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće do 14 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II promet  se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tijekom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru. 

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Gabela Polje i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet  za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. 

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se izbjegavanje vožnji na duže relacije tijekom dana, a ukoliko se ipak putuje, preporučuju se češće pauze, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close