BMW

Dan prije službenog predstavljanja procurile fotografije nove 'petice'

AutoMoto / Flash | 12. 10. 2016. u 11:05 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako to obično biva, prije službenog predstavljanja koje je zakazano za sutra, na njemačkom forumu su objavljene slike nove generacije popularne BMW "petice", piše Jutarnji list.

Po pitanju izgleda već na prvi pogled može se vidjeti kako je velik dio dizajnerskih rješenja preuzet sa BMW serije 7. Možemo reći kako novi BMW serije 5 izgleda poput umanjene i sportskije verzije BMW serije 7. Osim vanjštine, procurila je i slika unutrašnjosti na kojoj se ističu digitalne komponente kontrolne ploče te središnji zaslon.

Iz BMW-a su naveli kako će nova generacija koristiti lagane materijale poput aluminija i karbona (vjerovatno za M model) kako bi smanjili težinu automobila, pa će tako nova serija 5 biti za čak 100 kg lakša od prethodnika. To će poboljšati vozne karakteristike i potrošnju goriva. Motori koji bi se trebali naći u ponudi su 2,0-litreni i 3,0-litreni benzinci i dizelaši, dok će V8 turbo motor biti rezerviran za model 550i, a 2,0-litreni motor viđen u modelima 330e i 740e pokretat će hibridnu verziju.

Kupci će moći birati između ručnog mjenjača i 9-stupanjskog automatika. Dogodine će biti predstavljen i M5, za kojeg se očekuje da će razvijati preko 600 KS, a koji će se po prvi puta nuditi sa pogonom na sva četiri kotača, što će izazvati mnogo rasprava među pobornicima ove marke. Za više informacija o sedmoj generaciji treba pričekati još jedan dan budući da je sutra službeno predstavljanje.

Kopirati
Drag cursor here to close