Novosti

Dacia zaokružila proces podmlađivanja game: Osvježeni Dokker i Dokker Van

AutoMoto / Flash | 21. 11. 2016. u 16:24 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi dizajnerski element kod svih Dacia modela jeste mišićava i kromom naglašena prednja maska hladnjaka.

Izvorno instalirana na Dusteru, a nedavno i na gradskom kvartetu: Sandero, Sandero Stepway, Logan i Logan MCV,  prednji ''gril'' sa kromiranim prorezima je postao noseća identifikacija i na modelima Dokker i Dokker Van.

Novost na optici dopunjuju novi tamni Metal Flex kotači, koji su dostupni na verzijama Stepway, a novim 16-inčnim aluminijskim naplatcima Altica će biti opremljene ostale verzije Dokkera.

U enterijeru, prednja armatura će zadržati rješenja izvornog dizajna, ali sa efektnim dopunama kromiranih dekoracija na središnjoj konzoli, dok je glavna novost elegantni četverokraki dizajn upravljača, koji je uveden na modelima Sandero i Logan.

Dvobojna armatura je zamijenjena jednobojnom, a tamna boja ugljena efektno prevladava unutarnjim ambijentom. Nota praktičnosti dolazi sa izmještenim prekidačima električnih prozora sa središnje konzole, koji kod vozača ima mogućnost impulsnog spuštanja.

Za veću udobnost u vožnji, Dokker je sada opremljen sklopivim stolićima za putnike na stražnjoj klupi, dok oba modela mogu opcionalno biti obogaćena stražnjom kamerom za olakšano parkiranje i manevriranje u gradskoj gužvi.

Sa osvježenjem MPV modela Dokker i njegovog radišnog derivata Dokker Van, Dacia je praktično kompletirala proces pomlađivanja i modernizacije kompletne game vozila.

 Opet rekordna prodaja za prvih deset mjeseci

S krajem 10. mjeseca ove godina Dacia je isporučila skoro 478.000 vozila širom svijeta, što je povećanje prodaje od 6 posto u usporedbi s istim periodom u 2015. godini. Dacia je u svim regijama zabilježila rast prodaje, a samo u Europi je plasirala rekordnih 346.882 vozila.

Na Starom kontinentu, Dacia je isporučila čak 11,1 posto više u odnosu na isti period iz prošle godine, a Sandero i Duster su zauzeli treće, odnosno drugo mjesto u matičnim segmentima kada je u pitanju prodaja krajnjim kupcima.

Zahvaljujući jasnoj politici prodaje modernih automobila, koji pružaju izvrsnu vrijednost za uloženi novac, Dacia je u posljednjih 10 godina postala značajan igrač na tržištu novih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close