Aerodrom Elvington

Britanski milijunaš poginuo u pokušaju obaranja brzinskog rekorda

Eisenberg je navodno pokušavao srušiti britanski rekord za vozilo. Rekord stoji od 1970. godine kad ga je postavio trkač Tony Densham, a iznosi 334 km/h.
AutoMoto / Flash | 02. 10. 2020. u 20:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biznismen i TV voditelj Zef Eisenberg poginuo je dok je pokušavao oboriti britanski brzinski rekord u zračnoj luci u Yorkshireu.

Osnivač tvrtke koja prodaje dodatke za prehranu sportaša Maximuscle vozio je automobil Porsche 911 Turbo S na aerodromu Elvington u Yorkshireu u sjevernoj Engleskoj kad je izgubio kontrolu nad vozilom.

47-godišnjak je bio poznat kao veliki ovisnik o adrenalinu, a prethodno je sudjelovao u rušenju nekoliko rekorda. Prošle godine, primjerice, po pješčanoj plaži u Južnome Walesu projurio je brzinom od 332 kilometra na sat.

Policija je potvrdila da je 47-godišnjak izgubio život nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, javlja BBC, a prenosi Index.hr.

Aerodrom Elvington popularno je mjesto za pokušaje obaranja brzinskih rekorda, ali također je bio poprište brojnih značajnih nesreća. Eisenberg je 2016. tamo sudjelovao u opasnoj nesreći, dok je 10 godina ranije bivši voditelj Top Geara Richard Hammond zamalo poginuo na istoj stazi. Nakon nesreće u kojoj je vozio automobil na mlazni pogon gotovo 480 kilometara na sat, dva tjedna bio je u komi.

Iz britanskog motosaveza priopćili su kako su duboko potreseni nesrećom te da će istražiti njezin uzrok.

"Zef iza sebe ostavlja svoju partnericu Mirelu D'Antonio i dvoje djece", dodaje se u priopćenju Motorsporta UK.

Eisenberg je navodno pokušavao srušiti britanski rekord za vozilo. Rekord stoji od 1970. godine kad ga je postavio trkač Tony Densham, a iznosi 334 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close