usklađivanje u bih

Boban: Javne ovlasti će zakonom biti povjerene auto-moto klubovima u FBiH

AutoMoto / Flash | 28. 02. 2016. u 12:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javne ovlasti auto-moto klubovima će biti povjerene putem Zakona o povjeravanju javnih ovlasti auto-moto klubovima u Federaciji BiH, a koji je trenutno u parlamentarnoj proceduri.

To je potvrdio za Fenu pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija Pavo Boban.

Koordinacijsko tijelo koje je predviđeno da se formira Zakonom o povjeravanju javnih ovlasti auto-moto klubovima u Federaciji BiH, je povjerenstvo koje će se, kako ističe, povremeno sastajati, a imati zadatak da usklađuje sve aktivnosti iz djelokruga javnih ovlasti koja su predmet ovog zakona.

''Tijelo treba razmatrati planove i izvješća AMK-a, i dostavlja Vladi Federacije BiH posredstvom Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na usvajanje, te da zajedno sa AMS Republike Srpske i Brčko Distrikta koordinira aktivnosti na razini Bosne i Hercegovine i s međunarodnim udrugama i organizacijama'', rekao je Boban.

Po njegovim riječima samo tijelo će doprinijeti boljem nadzoru prenesenih javnih ovlasti kao i boljoj koordinaciji između auto-moto klubova kojima su povjerene javne ovlasti.

U praksi je, naglašava, potrebno povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a jedan od bitnih čimbenika u tom procesu je služba pomoć-informacije kao i ostale kampanje koje auto-moto klubovi obavljaju, a što je u skladu sa EU direktivama.

''Pored toga mora se osigurati veći nadzor nad ubiranjem i namjenskim trošenjem sredstava koja se naplaćuju sukladno Odluci o službi Pomoć – Informacije'', poručio je u izjavi za Fenu pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija Pavo Boban.

U formi nacrta zakon o povjeravanju javnih ovlasti auto-moto klubovima u FBiH usvojio je Zastupnički dom Parlamenta FBiH, dok će ga Dom naroda razmatrati u srijedu, 3. ožujka, na narednoj sjednici.

Donošenjem ovog zakona želi se postići sveobuhvatno i kvalitetno pružanje usluga iz ovog domena sudionicima u cestovnom prometu u Federaciji BiH, prateći iskustva i praksu u susjednim državama i EU.

Naime, povjeravanje javnih ovlaštenja auto-klubovima (BIHAMK i Auto-moto savez u BiH) nije definirano niti jednim zakonom, a propisi iz predratnog razdoblja nisu primjenjivi.

Kopirati
Drag cursor here to close