Više od 600KS

BMW vraća seriju 8, i to M8!

AutoMoto / Flash | 03. 11. 2016. u 12:47 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasine o povratku serije 8 već neko vrijeme kolaju medijima, a dodatno ih je osnažila informacija kako Bavarci ne samo da spremaju novu seriju 8, već i njenu M8 izvedbu. Točnije, Autocar javlja, pozivajući se na insajdere kako je unutar BMW-a već donijeta odluka o razvoju i proizvodnji M verzije koja će razvijati snagu veću od 600 KS, piše Autonet.hr.

Najvjerojatnije će dotični model pokretati 4,0-litreni V8 bi-turbo koji će snagu i moment na podlogu prenositi putem pogona na stražnje ili putem sustava na sva četiri kotača koji će biti dio opcijske opreme. Drugim riječima, očekuje se ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Dodajmo i kako bi nova serija 8 trebala biti indirektna zamjena za seriju 6 te se na tržištu pojaviti tijekom 2018. M verzija bi pak na tržište stigla u drugoj polovici 2019, odnosno nedugo nakon cabrio verzije serije 8. Izgledna je i hibridna verzija.





Ovaj novi coupe će se temeljiti na novoj BMW-ovoj modularnoj CLAR platformi koju primjerice koriste nova serija 7 i serija 5. Također, cilj BMW-ovih stručnjaka je razviti i proizvesti najkruću konstrukciju najniže moguće mase u segmentu za što će biti zaslužna upotreba aluminija, magnezija, ugljičnih vlakana i čelika visoke čvrstoće.

 

Kopirati
Drag cursor here to close