Udruživanje snaga

BMW i Jaguar Land Rover - novo partnerstvo za električne automobile

Zajednički razvoj komponenti, proizvodnja odvojena.
AutoMoto / Flash | 06. 06. 2019. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BMW i Jaguar Land Rover priopćili su u srijedu kako će zajednički razviti motore za električne automobile, mjenjače i energetsku elektroniku, objavljujući jedan industrijski savez koji će smanjiti troškove razvoja električnih automobila.

Tvrtke kažu da će uštedjeti troškove kroz zajednički razvoj, planiranje proizvodnje i zajedničku kupnju električnih komponenti automobila. Obje tvrtke će proizvoditi električne pogone u vlastitim proizvodnim pogonima, izjavio je BMW, javlja Reuters.

"Zajedno imamo priliku učinkovitije zadovoljiti potrebe tržišta za skraćivanjem vremena razvoja i bržim plasiranjem vozila i najnovijih tehnologija kupcima", izjavio je član odbora BMW-a Klaus Froehlich.

Nick Rogers, tehnički direktor Jaguara Land Rovera, rekao je: "Dokazali smo da možemo izgraditi svjetske udarce električnih automobila, ali sada moramo proširiti tehnologiju kako bismo podržali novu generaciju Jaguar i Land Rover proizvoda."

BMW je razgovarao s Daimlerom o izradi dijelova električnih automobila, ali je bio odvojeno i u razgovorima s Jaguar Land Roverom, tvrtkom koju je nekoć posjedovao, javlja Hina.

Land Rover je najavio da će udvostručiti napore za smanjenje troškova nakon što je početkom godine zabilježio gubitak od 4 milijarde dolara, pogođen padom potražnje za sportskim terenskim vozilima u Kini i regulatornim smanjenjem emisija dizelskih goriva.

BMW je kupio britansku tvrtku Rover Group, koja je uključivala marke Jaguar i Land Rover, za 800 milijuna funti u 1994. godini, da bi Fordu prodao Jaguar Land Rover u ožujku 2000. za 2,7 milijardi dolara. 2008. godine indijska Tata grupa kupila je od Forda Jaguar i Land Rover za 2,3 milijarde dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close