AUTO Media Group

BiH odabrala najbolje u auto-industriji

Specijalno priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija Hifa Oil iz Tešnja.
AutoMoto / Flash | 22. 02. 2019. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji AUTO  Media Group u Sarajevu je održan dvadeseti Izbor automobila godine u Bosni i Hercegovini.

Kako je priopćeno, završna manifestacija organizirana je u Domu mladih - Skenderija, gdje su osim automobila, svoje mjesto pronašle i ostale kategorije vezane za autobranšu.

Odnosi s javnošću imaju veliki značaj u poslovanju, pa je u kategoriji PR menadžera titulu najbolje ponijela je Belgin Arnautović (Porsche BH).

Najbolja internet stranica s domaćom „.ba“ domenom je www.dacia.ba

Nagrada za Ideju godine dobio je gradonačelnik Sarajeva, gospodine Abdulah Skaka.

Specijalna nagrada za ekologiju pripala je firmi Elektroprivreda BiH, a za projekt godine proglašen je projekt Car Care Center iz Sarajeva.

Posebno priznanje za promociju zaštite okoliša primila je firma Coca Cola HBC. A najbolji  vozač u 2018. godini je Ivica Malić iz Jajca.

Za najbolju prometnu patrolu u Bosni i Hercegovini proglašeni su Goran Stevanović, Bajro Potković i Slaviša Gejak iz Jedinice za promet Bijeljina, a spacijalnu nagradu za doprinos u sigurnosti u prometu dobila je Jedinica prometa Brčko Distrikt.

Titulu najbolje u kategoriji proizvodnja, osvojila je firma Volkswagen iz Sarajeva. A menadžer godine u kategoriji autooprema je Slađan Cvijanović (Sim Impex – Banja Luka).

Specijalno priznanje za doprinos u autobranši u Bosni i Hercegovini dobila je kompanija Hifa Oil iz Tešnja.

Nagrada za inovaciju u smislu proširenja ponude osnovne djelatnosti dobila je Bunjo Grupacija iz Sarajeva.

U kategoriji Menadžer godine - vozila titulu najboljeg ponio je Nedžad Junuzović (KIA), dok je diler godine Nedret Hasanović (Mercedes-Benz – Živinice).

Specijalno priznanje za doprinos u prodaji vozila i nagradu za životno djelo dobio je Željko Jelić iz Širokog Brijega, a priznanje za doprinos u edukaciji kadrova ponio je Fadil Čolić iz Sarajeva.

U konkurenciji kamiona, najviše uspjeha među kandidatima imao je Mercedes-Benz Actros, dok je za najbolji autobus proglašen Setra 517 Hdh. Među dostavnim vozilima, pobjedu su odnijeli tri identična kandidata, Opel Combo, Citroen Berlingo i Peugeot Rifter, a najbolje terensko vozilo je Hyundai Santa Fe. Najbolji ekološki prihvatljiv automobil je Nissan Leaf.

Najteži posao imao je žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila.

Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini ponio je Ford Focus (260 bodova), a slijede Peugeot 508 (256), Volvo S60/V60 (254), Audi A6 (240), Mercedes-Benz A Class (226), KIA Ceed (183) i Citroen C4 Cactus (161).

Kopirati
Drag cursor here to close