E-Tron

Audi potvrdio električni SUV!

AutoMoto / Flash | 18. 10. 2016. u 06:53 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač iz Ingolstadta je potvrdio kako će njegov prvi serijski električni automobil biti SUV te kako će nositi jednostavni naziv e-tron. Konkretnije, audijev šef Rupert Stadler je rekao kako će se ovaj električni SUV u svom nazivu na određeni način ugledati na originalni Audi Quattro, koji je bio jednostavno poznat kao Quattro pa će i ovaj jednostavno biti e-tron bez nekakvog dodatnog imena.

Također, e-tron će na duge staze biti oznaka cijele električno pokretane modelne linije pa je i primjereno da prvi među njima najavi i samim imenom novo poglavlje u povijesti ovog proizvođača.

Podsjetimo, isprva se nagađalo kako će ovaj novitet nositi oznaku Q6 e-tron te bi ostali modeli koji će ga slijediti, a koji će imati električni pogon, će imati oznaku modelne linije i dodatak e-tron. Potvrdio je to i Stadler rekavši kao će primjerice drugi modeli imati naziva A6 e-tron, A7 e-tron i tako dalje.

Ranije ove godine Audi je potvrdio kako će proizvodnja električnog SUV-a započeti 2018, a dizajn će biti inspiriran konceptnim modelom e-tron quattro s prošlogodišnjeg frankfurtskog auto salona. Koliko je za sada poznato ovaj će model najvjerojatnije pokretati dva električna motora, jedan na prednjoj, a drugi na stražnjoj osovini, te litij-ionska baterija koja bi trebala omogućiti autonomiju od oko 500 km.

Na kraju dodajmo i kako bi e-tron trebali kao prvi slijediti limuzinski i manji gradski model koji bi se na tržištu trebali pojaviti do 2020. Stadler je još otkrio samo kako bi manji model trebao imati autonomiju između 350 i 450 km, piše Autonet.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close