Za mizerne pare

Apple nikad neće prežaliti što od Muska nije kupio Teslu

Trenutačna vrijednost Tesle na burzi iznosi više od 600 milijardi dolara, a Musk bi pristao i na 60-ak milijardi.
AutoMoto / Flash | 23. 12. 2020. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su se tijekom posljednjih nekoliko tjedana mrežom ponovno proširile glasine o električnom automobilu s potpisom Applea, sve je jasnije kako bi za četiri ili pet godina Cookova kompanija mogla postati konkurent Elonu Musku i s Teslom se boriti za osvajanje tržišta.

No umjesto rivala Musk i Cook mogli su biti saveznici.

Naime, tijekom “najtamnijeg” razdoblja za Teslu i problema s proizvodnjom Modela 3 Elon Musk razmišljao je o prodaji svoje kompanije Appleu.

Podsjetimo, Tesla je imala velika očekivanja od Modela 3, njihova cjenovno najpristupačnijeg automobila do tada te su mnogi prednaručili to vozilo.

Unatoč optimističnim najavama Tesla je probila sve rokove u proizvodnji i isporuci, što je fizički i mentalno potpuno iscrpilo Elona Muska.

Cijele je dane boravio u uredu te bi samo kratko spavao na uredskom podu, javlja Zimo.

Očajan, javio se Appleu i zatražio sastanak na kojem bi predložio Timu Cooku da preuzmu Teslu, napisao je Musk na Twitteru, a posebno je zanimljiva cifra o kojoj je razmišljao, a koja je iznosila samo desetinu trenutačne vrijednosti.

Tesla je ove godine ostvarila munjeviti rast te, kako sada njezina vrijednost iznosi više od 600 milijardi dolara, Musk je planirao prodati kompaniju kojom upravlja za oko 60-ak milijardi dolara. Srećom za njega, Tim Cook odbio je taj sastanak.

Ostalo je, kako se to kaže, povijest. Trenutačne Tesline brojke na tržištu, odnosno vrijednost na burzi, kao i sve veća popularnost električnih automobila na svijetu sugeriraju kako je odbijanje sastanka s Muskom najveća pogreška koju je Tim Cook napravio u svojoj karijeri.

No ipak treba se sjetiti tadašnje situacije te je čak i Musk priznao da je Tesla bila blizu kolapsa. Situacija se s vremenom radikalno promijenila i nakon što su prebrodili krizu s Modelom 3, Tesla je predstavila Model Y te zanimljivi Cybertruck.

Nastavili su i s gradnjom novih tvornica, kao i sa širenjem kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close