Sigurnost đaka

Započela akcija besplatnih pregleda tehničke ispravnosti buseva

Troškove izvanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno besplatan je za prijevoznike.
AutoMoto / Flash | 20. 08. 2019. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj se od ponedjeljka (19.8.) do 31. kolovoza provodi besplatna kontrola tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, sa ciljem povećanja sigurnosti đaka u prometu, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza Srpske.

U akciji besplatne kontrole sudjelovat će 58 stanica za tehnički pregled koje su registrirane za tehnički pregled autobusa.

"Ovom akcijom, čiji je cilj povećanje sigurnosti đaka u prometu i koja se provodi pred početak školske godine, svi subjekti koji sudjeluju u sistemu sigurnosti prometa pružaju mogućnost prevoznicima da pripreme svoje autobuse, izvrše tehnički pregled i uoče eventualne nedostatke, kako bi ih na vrijeme mogli otkloniti i vršiti siguran javni prijevoz", navodi se u priopćenju.

Troškove izvanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno besplatan je za prijevoznike. Popis stanica tehničkog pregleda koje sudjeluju u akciji dostupan je na internet stranici Ministarstva prometa i veza Republike Srpske u sekciji "Akcija 2019", navodi Srna.

Uz resorno ministarstvo, akciju provode i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Gospodarska komora Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close