WRC Croatia 2021

WRC: U Hrvatsku stiže preko 200 stranih novinara

Sezonu je dosad obilježio 20-godišnji Finac Kale Rovanperä koji je vodeći u ukupnom poretku nakon četvrtoga mjesta u Monte Carlu i drugog na domaćem terenu u Finskoj, a ostaje za vidjeti kako će se snaći u Hrvatskoj na potpuno asfaltnoj podlozi.
AutoMoto / Flash | 19. 04. 2021. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagreb je spreman za doček svjetske reli elite koja stiže na treću etapu Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), a uz vozače, ekipe i prateće osoblje u Hrvatsku stiže više od 200 stranih novinara i snimatelja, što je najveći broj svjetskih medija koji je prisutan na nekoj sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj.

WRC iz Hrvatske prenosit će se uživo u više od 150 zemalja širom svijeta. Sportski spektakl dostupan je i gledateljima u Hrvatskoj na domaćim TV kanalima - u programu Hrvatske radiotelevizije i Arena Sporta, kao i preko WRC+ servisa.

Na Zagrebačkom velesajmu izgrađen je veliki servisni park u kojem oko 1.200 ljudi radi na pripremi vozila i vozača. U servisnom parku vrijede vrlo strogi COVID protokoli koji su razvijeni u skladu s FIA 'Return to Motor Sport Guidelines' i hrvatskim epidemiološkim standardima te osiguravaju maksimalnu sigurnost vozača i pratećeg osoblja.

Zbog trenutne pandemije i sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama, ulaznice za gledatelje nisu u prodaji.

Na trećoj etapi Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) po Hrvatskoj sudjelovat će ukupno 69 posada koje će juriti brzinskim ispitima po lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije.

Uz sve najveće reli zvijezde današnjice, na popisu je i šest domaćih vozača - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić. Proslavljeni hrvatski vozač Niko Pulić bio je prijavljen za elitnu, WRC kategoriju, međutim neće se natjecati jer je u bolnici zbog koronavirusa. Ostali vozači prijavili su Rally4 vozila s prednjim pogonom.

Dvanaest posada borit će se u najsnažnijoj WRC kategoriji. Među njima će biti i legendarni Sébastien Ogier koji je Svjetsko prvenstvo u reliju osvajao čak sedam puta, a trenutno je treći u ukupnom poretku. U Hrvatsku nakon pobjede na finskom Arctic Rallyju dolazi i Estonac Ott Tänak, dok je Belgijanac Thierry Neuville, kojem najbolje leže asfaltne podloge, među favoritima za osvajanje Croatia Rallyja.

Sezonu je dosad obilježio 20-godišnji Finac Kale Rovanperä koji je vodeći u ukupnom poretku nakon četvrtoga mjesta u Monte Carlu i drugog na domaćem terenu u Finskoj, a ostaje za vidjeti kako će se snaći u Hrvatskoj na potpuno asfaltnoj podlozi. U Hrvatskoj kreće i Junior WRC prvenstvo, lanjski osvajač Tom Kristensson vozit će u WRC 2 kategoriji, dok će prošlogodišnji drugoplasirani Mārtiņš Sesks i trećeplasirani Sami Pajari biti najveći favoriti ove sezone.

 

Kopirati
Drag cursor here to close