Njemačka je to, brate!

Zbog tipkanja po infotainmentu izgubio vozačku!

Ključno je uzeti u obzir da odluka otvara dubinsku raspravu o tome trebaju li temeljne funkcije automobila, poput brisača vjetrobrana, biti na zaslonu osjetljivom na dodir
AutoMoto / Flash | 05. 08. 2020. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viši regionalni sud u Karlsruheu potvrdio je da će vozač biti suspendiran na mjesec dana. Za to je osuđen jer se svojim Tesla Modelom 3 zabio u nasip i udario u stabla nakon što je pokušao prilagoditi brzinu brisača vjetrobrana na touchscreen. Nesreća se dogodila u večernjim satima 15. ožujka 2019.

Prema sucima koji su uključeni u ovu tužbu, zaslon osjetljiv na dodir ugrađen u Teslino vozilo je elektronički uređaj. Stoga je njegov rad dozvoljen vozaču motornih vozila samo pod uvjetima njemačke regulative, a to manje-više znači da se ne smije koristiti u vožnji.

Suci su naveli mnogo razloga da zaslon infotainment modela Model 3 smatraju elektroničkim uređajem. Teslin problem je što se većina funkcija nalazi na tom ekranu, pa i podešavanje brisača vjetrobranskog stakla.

Ključno je uzeti u obzir da odluka otvara dubinsku raspravu o tome trebaju li temeljne funkcije automobila, poput brisača vjetrobrana, biti na zaslonu osjetljivom na dodir, prenosi HAK Revija. Jedini način na koji je vozač mogao izbjeći čeprkanje po ekranu su glasovne kontrole, ali nije koristio tu opciju.

Kopirati
Drag cursor here to close