Veći ekrani, domet ...

Tesla osvježio Model S

Novo iznenađenje iz Tesle donosi obnovljeni model s brojnim novostima.
AutoMoto / Flash | 28. 01. 2021. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Model S je već godinama na tržištu, a godinama je i bio nositelj prodaje Muskove kompanije.

Sada prolazi kroz značajni redizajn uz start proizvodnje kroz nekoliko tjedana.

Sasvim je jasno da sav interes ide u smjeru kabine. Vertikalno orijentiran tablet je stvar prošlosti, a zamijenio ga je 17-inčni zaslon vrlo sličan onima u manjem Modelu 3 i Modelu Y. Rezolucija je 2200 x 1300 px, poboljšanog je kontrasta i boja, kao i još bržeg odziva. 12.3-inčni digitalni kokpit ostaje u igri.

Usprkos golemom zaslonu, u ovom autu ekran nije prva stvar koju ćete zamijetiti. Ulogu glavne atrakcije preuzima odrezani upravljač svemirskog izgleda. Nema ni ručica pokazivača smjera, a skriveni su i otvori ventilacije. Izuzetno jednostavne i čiste površine su dijelom izvedene u drvetu koje Ameri očito jako vole.

Jednako privlačno je i na stražnjoj klupi. I putnici straga su dobili svoj zaslon, ali i ergonomski oblikovana sjedala.

Izvana se Model S najmanje mijenjao. Pomalo bezličan dizajn postao je zaštitni znak ovog modela, ali i dokaz da ponekad manje može biti više. Najviše izmjena vidljivo je sprijeda, dok na boku uočavamo tek nove naplatke.

Osnovna izvedba je Long Range s dva elektromotora. Performance je postao Plaid uz iste performanse, a naknadno dolazi i Plaid+. Imat će nove baterije, tri elektromotora i preko 1000 KS. Očekujte rekordni doseg od čak 840 km te sprint do 96 km/h za 1.99 sekundi (0-100 km/h za 2.1 s), prenosi Index.hr. Dodamo li svemu maksimalac od preko 320 km/h, jasno je što ovaj auto znači. Trenutno nema serijskog automobila s boljim ubrzanjem, a ni puno limuzina sposobnih za ove brzine.

Novi Model S u Americi starta cijenom od 79.990 dolara, dok će Plaid+ biti dostupan po cijeni od 139.900 dolara.

I tu nije kraj jer su u Tesli najavili skori redizajn i za Model X. Očekujte slične, ako ne i iste novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close