Stigla struja i u Beč

Tesla 3 najprodavaniji u Austriji!

Ono što iznenađuje još i više je drugo mjesto Fiata 500, modela koji je prodan u 873 primjerka, više čak i od trećeplasirane Octavije.
AutoMoto / Flash | 16. 04. 2021. u 15:38 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok na našem tržištu prodaja električnih automobila ima udio na razini statističke pogreške, sve je više europskih zemalja u kojima električni automobili visoko kotiraju, pa čak i stižu do titule najprodavanijih.

Najnoviji rezultati govore kako u odabrano društvo sada može i Austrija. Iako su Austrijanci tradicionalno naklonjeni VW koncernu, a tu uz Volkswagen i Škodu mislimo na Seat, u ožujku su podaci kudikamo drukčiji.

U ožujku je austrijsko tržište konačno izašlo iz velikog minusa. Prodano je 29.526 automobila, gotovo za trećinu više u odnosu na veljaču te tek 7.6% manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Međutim, ono što je značajnije je kako je udio automobila s alternativnim pogonima skočio na čak 32.4%, a udio električnih na nevjerojatnih 10.4 %.

U tom uspjehu najzaslužniji je Teslin Model 3, najprodavaniji model u Austriji. Prodano ih je 1127, čime je ostvaren udio od 3.8%. Volkswagenov ID.4 je stigao do 12. mjesta s 429 prodanih primjeraka.

Međutim, ono što iznenađuje još i više je drugo mjesto Fiata 500, modela koji je prodan u 873 primjerka, više čak i od trećeplasirane Octavije. Da stvari budu jasnije recimo kako su u Top 10 jedini modeli izvan VW koncerna upravo Tesla i Fiat te Ford Puma na 10. mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close