Kritika EU

Talijanski ministar prometa: Zabrana benzinaca i dizelaša nema nikakvog smisla!

Uvertira u njegove izjave dogodila se prošlog tjedna kada je Švicarska najavila da bi uredbom o ograničenjima i zabranama uporabe električne energije mogla postati prva zemlja koja će usvojiti zabranu vožnje električnih automobila u krizi
AutoMoto / Flash | 08. 12. 2022. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski ministar prometa Matteo Salvini kritizirao je planiranu zabranu Europske unije za nove automobile s motorima s unutarnjim izgaranjem od 2035. godine.

Nakon teških riječi prvog čovjeka BMW-a, ali i upozorenja europskog povjerenika za unutarnja tržišta Thierry Bretona, kritičan stav prema odluci Europske unije potvrdio je i Salvini.

"Razgovarao sam s povjerenikom Europske unije i svojim francuskim i njemačkim kolegama o reviziji zabrane benzinskih i dizelskih automobila od 2035. godine".

Moj zaključak je jednostavan: "Odluka o zabrani motora s unutarnjim izgaranjem nema nikakvog ekonomskog, ekološkog, ali niti društvenog smisla"!

Uvertira u njegove izjave dogodila se prošlog tjedna kada je Švicarska najavila da bi uredbom o ograničenjima i zabranama uporabe električne energije mogla postati prva zemlja koja će usvojiti zabranu vožnje električnih automobila u kriznim slučajevima kako bi osigurala energetsku sigurnost, prenosi Auto Klub.

Kopirati
Drag cursor here to close