Selo na električni pogon

Svi stanovnici mjesta Appy u Francuskoj dobit će Renault Zoe

Appy je jedno od najzabačenijih sela na jugu Francuske, a pokus bi trebao pokazati kako se stanovnici tako udaljenih mjesta, koji svakodnevno moraju daleko putovati i nemaju brze punionice u neposrednoj blizini, snalaze s električnim automobilima
AutoMoto / Flash | 08. 08. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renault će u zabačenom selu Appyju u Pirinejima provesti svojevrsni eksperiment vezan u električnu mobilnost u svakodnevici.

Francuski proizvođač je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio svakom kućanstvu na raspolaganje staviti novi Renault Zoe i tako stvoriti prvo francusko mjesto u kojemu se vozi isključivo na električni pogon. Stanovnici će se na struju voziti iduće tri godine, a Renault će od pokusa dobiti vrijedne informacije.

Appy je jedno od najzabačenijih sela na jugu Francuske, a pokus bi trebao pokazati kako se stanovnici tako udaljenih mjesta, koji svakodnevno moraju daleko putovati i nemaju brze punionice u neposrednoj blizini, snalaze s električnim automobilima. Prema mišljenju Renaulta, ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, to će moći i drugi.

U prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila u Europi se utrostručilo, prenosi 24sata.hr. Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a tu poziciju su učvrstili predstavljanjem novog Renaulta Zoe - najprodavanijeg električnog modela marke.

Kopirati
Drag cursor here to close