Automobil saživljen s tehnologijom

Rimac C_Two za pet desetinki brži od Bugatti Chirona

"Automobil još uvijek nije dovršen, još uvijek ima prostora za napredak", kaže Mate Rimac.
AutoMoto / Flash | 26. 04. 2021. u 13:25 Bljesak.info
Is the Rimac C_Two the fastest accelerating production car?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mate Rimac je objavio snimku utrke modela Rimac C_Two i Porschea Taycan Turbo S na pisti aerodroma u Velikoj Gorici.

Automobil kojim je upravljao je jedan od samo pet proizvedenih u pretprodukciji, rekao je Rimac i najavio da će idućih tjedna pozvati novinare da ga testiraju.

Rimac C_Two neće biti službeno ime modela, rekao je Rimac. Pravo ime će biti objavljeno uskoro.

"Automobil još uvijek nije dovršen, još uvijek ima prostora za napredak", kaže.

Unatoč lošijem startu, Rimac C_Two je pretekao Porsche i prvi prošao kroz cilj.

"Naravno, nije sve u ubrzanju", rekao je Rimac i najavio značajan napredak u performansama automobila u idućih nekoliko tjedana.

Bugatti Chiron trenutno drži rekord s 9.4 sekunde za četvrtinu milje, dok je Rimcu u njegovom automobilu trebalo nešto manje od 9 sekundi.

Rimac C_Two je električni hiperautomobil koji je tvrtka 2018. godine predstavila na automobilskom sajmu u Ženevi. "Automobil saživljen s tehnologijom", kako su mu neki tepali, podigao je puno prašine u automobilističkom svijetu.

Kako tvrde iz Rimca, postiže brzinu od 415 kilometara na sat, razvija snagu od čak 1914 konjskih snaga, a do stotke stiže za manje od dvije sekunde te je tako trenutno jedan od automobila s najvećim ubrzanjem na svijetu.

C_Two otključava se sustavom prepoznavanja lica, a u samo pola sata napunit će se 80 posto baterije koja ga pogoni.

Humora radi, u C_Two dodan je i aparat za gašenje požara na kojem stoji natpis "u slučaju vožnje uzbrdo, ugasite vatru" kao referenca na poznato izlijetanje s ceste The Grand Tourovog Richarda Hammonda za volanom Rimčevog modela Concept One, prenosi Index.hr.

Iz Rimac Automobila su ranije objavili da im za proizvodnju svakog primjeraka treba oko osam tjedana, što je dvostruko brže od dosadašnjeg proizvodnog procesa. U punom pogonu tvornica će moći proizvoditi do četiri primjerka mjesečno. To znači da bi cjelokupna serija od 150 primjeraka trebala biti proizvedena kroz tri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close