Vidi momka što se uteg'o!

Renault poboljšao i utegnuo Megane

Renault je obnovio cijelu obitelj Megane, a na popisu najznačajnijih novosti je uvođenje plug-in hibrida.
AutoMoto / Flash | 04. 02. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako svi govore o crossoverima, kompakti su i dalje jako popularni. Novi Megane donosi i neke nove adute.

Renault je obnovio cijelu obitelj Megane, a na popisu najznačajnijih novosti je uvođenje plug-in hibrida. Zasad se nudi samo na karavanu, i to iza oznake E-Tech. Čine je 1.6 benzinac u kombinaciji dva elektromotora i baterija od 9,8 kWh. Ukupno daje 160 KS, a dolazi u kombinaciji potpuno novog mjenjača.
Na struju može do 50 km uz maksimum od 135 km/h, a u gradu će prijeći i do 65 km.

Nudi tri režima rada, i to Pure, MySense i Sport, gdje je prvi električni, a drugi nastoji maksimizirati doseg. Treći jasno kaže da daje maksimum od sve tri pogonske jedinice.

Foto: PR / Renault Megane facelift

Vizualne novosti na modelu su gotovo nevidljive. Tiču se revizija odbojnika i usisnika sprijeda, nešto jače izbačenih blatobrana te nove linije naplataka. I da, uz poneku novu nijansu, vlasnici dobivaju pomodne dinamičke pokazivače smjera.

Unutra su novosti vidljivije. Kreću 10,2-inčnim zaslonom digitalnog kokpita, a nadovezuje se 9,3-inčni zaslon infotainmenta. Prednja konzola je prerađena, dodani su novi materijali, a na popis opreme stigao je i Highway & Traffic Jam Companion sustav autonomne vožnje razine 2.

Foto: PR / Renault Megane facelift

Ponudu motora uz prije spomenuti hibrid čini 1.0 TCE sa 100 KS, te 1.3 TCe benzinac u tri razine snage (115, 140 i 160 KS), piše Index Auto. Na popisu dizelaša je 1.5 dCi s 95 i 115 KS. Brige nema, u ponudi ostaje RS line razina opreme, ali i RS model s 300 KS i 420 Nm. Na vrhu je RS Trophy s Cup podvozjem i bogatijom opreme.

Cijene će biti objavljene bliže startu prodaje najavljenom za ljeto ove godine.

The Renault Megane facelift isn't just new headlights

Girls and boys, meet the new Renault Megane. The fourth-gen French hatchback has had a facelift and you must stay awake, because some interesting things have happened. Seriously.

Kopirati
Drag cursor here to close