Mercedes-Maybach GLS600 4Matic

VIDEO | Za naše gazde, mogule i tajkune

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic pokreće 4,0-litreni V8 benzinac od 558 KS i sa 730 Nm najvećeg okretnog momenta. U ovom slučaju, poznati V8 posebno je dorađivan za rad u ovom modelu.
AutoMoto / Flash | 22. 11. 2019. u 10:05 Bljesak.info
Mercedes-Maybach GLS (2020): World Premiere

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kini je na Auto Showu u Guangzhou predstavljen Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic koji po svojim dimenzijama, luksuzu i snazi, djeluje gotovo pa frapantno, a lakiran u crvenu boju kao primjerak s fotografija, za ukus Europljana, čak i pomalo delikatno profano.

No u Mercedesu se nadaju kako će njihov najluksuzniji SUV sa značkom Maybacha koji se temelji na Mercedesu GLS oteti dio kupaca Rolls-Royceu Cullinanu i Bentleyu Bentaygi, prvacima klase super-luksuznih SUV-ova.

Zanimljivo, upravo danas je i Aston Martin predstavio svoj prvi luksuzni SUV pod nazivom DBX, tako da je vrlo izgledno da i najplemenitije marke imaju i te kako puno interesa u danas najpopularnijoj klasi.

Novi Mercedes-Maybach proširuje portfelj marke Mercedesa kombiniranjem karoserije i tehnološke osnove GLS modela s luksuzom limuzine top klase.

Njegova prostrana unutrašnjost s materijalima najviše kvalitete i ekstremno učinkovita izolacija od buke stvaraju stiliziranu atmosferu ugodnog salona.

Iz ugodno izdignutog položaja sjedenja, zahvaljujući električki upravljanim sjenilima na dva stražnja bočna prozora, putnici mogu sami odlučiti koliko okoline žele vidjeti.

Pritom je elektronski podesiv ovjes Airmatic serijska oprema, a opcijski dolazi potpuno aktivni ovjes s E-Active BodyControl ustavom koji učinkovito ublažava izbočine na cesti.

Po prvi put tu je specifični Maybach program vožnje koji osigurava još više udobnosti u stražnjem dijelu.

Pristup i izlazak su također jako praktični: kad se otvore vrata, SUV se malo spusti, a osvijetljena pokretna ploča brzo i tiho izlazi iz vozila na strani ulaska ili izlaska. Ove pokretne ploče izvedene su od eloksiranog aluminija.

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic pokreće 4,0-litreni V8 benzinac od 558 KS i sa 730 Nm najvećeg okretnog momenta. U ovom slučaju, poznati V8 posebno je dorađivan za rad u ovom modelu.

Motor je potpomognut 48-voltnim sustavom EQ Boost što ga čini mild-hibridom ukupne snage 580 KS i najvećeg momenta od 980 Nm!

Što se tiče izgleda prepoznatljiva zvijezda ukrašava poklopac motora, dok okomite karakteristične Maybach kromirane prečke rešetke hladnjaka kreiraju prugasti efekt.

Učinkovite istaknute značajke oko bočnih prozora, te kromirani umetci bočnih ukrasnih letvica pragova, profilu vozila osiguravaju dignitet i eleganciju, 22 ili 23-inčni kotači ekskluzivno su razvijeni za ovaj model, a dostupni su i kotači od 23 cola.

Ukrasni elementi ispušnih cijevi s malim križnim rebrom ističu Mercedes-Maybach identitet ovog modela. Jednako vrijedi za amblem marke, koji je postavljen na različite točke, poput zadnjih nosača krova, prenosi Jutarnji.hr. Kao specijalna i za Maybach specifična značajka, karoserija u dva tona boje moći će se naručiti u osam različitih elegantnih kombinacija boja.

Foto: Mercedes-Benz  / Mercedes-Maybach GLS600 4Matic

Još jedna uočljiva značajka modela Mercedes-Maybach GLS su električne pokretne stepenice. One čine da ulazak i izlazak iz visokog položaja sjedenja bude praktičan i siguran.

S površinama od eloksiranog aluminija ukrašenog crnim gumenim trakama, koje su osvijetljene u mraku i posebno široke u području stražnjih vrata, osiguravaju poseban vizualni dojam. Kada su spremljene, ploče su skrivene iza ploča bočnih pragova.

Otvore li se stražnja vrata, stepenica na odgovarajućoj strani postavlja se u izvučeni položaj za otprilike jednu sekundu.

Ova standardna postavka može se promijeniti koristeći specijalni izbornik MBUX informacijsko-zabavnog sustava. Kako bi se osigurala prostranost u stražnjem dijelu, Mercedes-Maybach GLS dostupan je samo s dva reda sjedala.

Dva vanjska stražnja sjedala mogu se električki pretvoriti u nagnuta sjedala. Obložene površine i armaturna ploča standardno su izvedene od fine Nappa kože, dok se na zahtjev mogu ugraditi dodatno obložene površine i kožni ukrasni elementi.

Električki upravljani panoramski klizni/zakretni krovni otvor s neprozirnim sjenilom dio je standardne opreme, kao što su i klimatizirana masažna sjedala.

Na zahtjev, fiksna središnja konzola transformira automobil u prostrani četverosjed, čiji stražnji dio je jednako prikladan za posao kao i za opuštanje.

Ova konzola je dostupna s proširivim, sklopivim stolovima te čak hladnjakom za boce šampanjca. U ponudi opreme nalaze se usklađene srebrne čaše.

Za Mercedes-Maybach GLS kreiran je odgovarajući miris kao dio opcijskog Air Balance paketa: cvijet bijelog osmanthusa (slatke masline), mirisan i lagan, zaokružen je blagom kožnom notom i začinskim čajem.

Što kazati, bogataši diljem svijeta, ponajviše iz zemalja poput Amerike, Rusije, Kine, Indonezije ili Indije, koje „gutaju” ovakve automobile, svakako će imati što za istaknuti kad će na večerama po restoranima s Michelinovim zvjezdicama objašnjavati kakvim sve, za normalnog čovjeka nedostižnim dodacima, raspolaže njihov novi automobil...

Kopirati
Drag cursor here to close