Mučka provokacija ili najava drame?

Opel oživio kultnu Mantu!

Nova Manta je dobila atraktivnu žutu boju, ali i 17-inčne Ronal naplatke te tzv. Pixel-Vizor prednji kraj koji može konfigurirati i tekstualne poruke.
AutoMoto / Flash | 19. 05. 2021. u 20:15 Bljesak.info
Opel Manta GSe Premiere

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni model slavi pola stoljeća, što je dovoljan razlog da dobije nasljednika.

Najlošija vijest u svemu je da se (zasad) radi o unikatu. Upravo tako je odlučio Opel i predstavio koncept pod imenom Manta GSe Elektromod, čime je opravdao najavu od prije dva mjeseca.

A ova Manta nema samo zadatak uzavreti krv manistima već i najaviti novu podmarku. Zvat će se GSe, a ona će donositi sportske inačice električnih modela. Podsjetimo se, original je ispod poklopca imao četiricilindraše (1.2 - 1.9, 60 - 105 KS), a ovaj dobiva elektromotor.

Foto: PR / Opel oživio kultnu Mantu!

Sa 147 KS i 225 Nm pruža sasvim pristojne performanse. Međutim, ono što je posebno zanimljivo je da Manta zadržava ručni mjenjač, i to s četiri stupnja prijenosa. Novost je da odabirom četvrtog stupnja ulazi u automatski način rada.

Manta je dobila malu bateriju, kapaciteta 31 kWh, što joj daje oko 200 km dosega. Sasvim dovoljno za svakodnevno šetanje po gradskoj modnoj pisti, gdje će ovaj automobil definitivno izazvati pozornost. Opelov restomod ima punjač od 9 kW, a za punjenje su dovoljna 4 sata.

Nova Manta je dobila atraktivnu žutu boju, ali i 17-inčne Ronal naplatke te tzv. Pixel-Vizor prednji kraj koji može konfigurirati i tekstualne poruke. Prepoznatljiva stražnja svjetla sada su u LED 3D izdanju, prenosi Index Auto. Unutra pak moderan digitalni kokpit s dva zaslona dijagonale 12 i 10 inča. Tu su i sportska sjedala, Petri volan i detalji u alcantari.

Kopirati
Drag cursor here to close