ŠKODA Karoq

Omiljen Škodin crossover je obnovljen

AutoMoto / Flash | 02. 12. 2021. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko najavnih teasera Škoda je konačno otkrila novi Karoq.

Prvi redizajn dolazi četiri godine nakon predstavljanja, ali i nakon što je ovaj model dosegao prodaju od oko pola milijuna primjeraka. Pozicioniran ispod Kodiaqa, ovaj je model omiljen izbor brojnih obitelji, ali i svih koji traže skladni crossover prepoznatljivih kvaliteta.

Redizajn je zahvatio dizajnerima omiljena područja. Tako ćete redizajnirani model prepoznati po novim svjetlima s full-LED Matrix tehnologijom, a tek potom po novim odbojnicima te moderniziranoj prednjoj maski. Silueta je ostala ista, pa na boku jedinu novost nalazimo u dizajnu naplataka promjera do čak 19 inča. I straga su nova svjetla, a Česi pritom naglašavaju kako su pametnim modifikacijama na detaljima čak i popravili aerodinamiku vozila.

4390 mm dugi Karoq donosi međuosovinski razmak od 2638 mm odnosno 2630 mm na AWD izvedbi. Kad smo kod pogona, spomenimo da su u ponudi TSI benzinci, 1.0 sa 110 i 1.5 TSI sa 150 KS, ali 2.9 TSI sa 190 KS isključivo je dostupan s DSG mjenjačem, AWD pogonom i šminkerskom SportLine opremom. U ponudi su i dva dizelaša, 2.0 TDI sa 116 i 150 KS, gdje se jači nudi i s AWD pogonom.

U kabini kupca očekuje standardni 8-inčni digitalni kokpit odnosno opcijski od 10.25 inča. Infotainment je moderniziran, dostupan do dijagonale od 9.2 inča, s pregršt novih aplikacija i eSIM integracijom. Škoda i ovdje nudi obilje prostora, čak i u prtljažniku s 521 l. S VarioFlex sjedalima nudi se i više, od 588 l u osnovi.

Cijene i točan termin dolaska na tržište bit će naknadno objavljeni, prenosi Index Auto.

Kopirati
Drag cursor here to close