Obranit će vas i od Ferrarija!

Land Rover Defender dobio V8 sa 518 konja!

Cijena još nije objavljena, ali smo sigurni da neće biti sitnica.
AutoMoto / Flash | 26. 02. 2021. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već neko vrijeme se šuška o razvoju novog Defendera V8 i sada se ispostavilo da je sve skupa bilo u skladu s našim očekivanjima.

U srcu zvijeri bit će 5-litreni V8 s 518 konjskih snaga i 625 Nm momenta. To je dovoljno da novi model Defendera katapultira do 100 km/h za 5,2 sekunde i do maksimalne brzine od 240 km/h.

Foto: PR / Land Rover Defender dobio V8 sa 518 konja!

U paru s vrhunskim motorom dolazi i 8-stupanjski automatski mjenjač i pogon na sve kotače. Land Rover se na V8 Defenderu poigrao s ovjesom gdje će se osjetiti znatna razlika u odnosu na slabije modele. Aktivni elektronski stražnji diferencijal koji je inače dostupan kao nadoplata na slabijim modelima na V8 modelu dolazi standardno.

Land Rover V8 "Terrain Response" sustav uključuje i Dynamic program koji je ekskluzivan za ovaj model i omogućava vozaču da iskoristi dinamičniji karakter kod upravljanja i balansiranja vozila.  Prema Land Roveru ovaj program vožnje daje bolji odziv papučice gasa.

Foto: PR / Land Rover Defender dobio V8 sa 518 konja!

Što se tiče izgleda V8 model se ističe u odnosu na slabije modele s četiri ispušne cijevi, 22 inčnim kotačima i općenitim oznakama kojima se svima daje do znanja da se radi o zvijeri od automobila, prenosi Auto Klub.

Foto: PR / Land Rover Defender dobio V8 sa 518 konja!

Što se tiče boje, V8 Defender dostupan je u samo tri varijante: Karpatski sivoj, Yulong bijeloj i Santorini crnoj. Automobil bi trebao biti dostupan u dvije popularne varijante, onoj s 90 inčnim međuosovinskim razmakom i 110 inčnim međuosovinskim razmakom.

Cijena još nije objavljena, ali smo sigurni da neće biti sitnica.

Kopirati
Drag cursor here to close