Prva tri kvartala se uspješno završavaju

Isporuke Porschea su se povećale za 13 posto

Porsche Cayenne ostaje najuspješniji model sa 62.451 isporučenih primjeraka, slijedi Macan sa 61.944 jedinica, što označava povećanje od 12 posto.
AutoMoto / Flash | 15. 10. 2021. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekordan rezultat za prva tri kvartala: između siječnja i rujna 2021. Porsche je isporučio 217.198 vozila širom svijeta. Za proizvođača sportskih automobila to predstavlja povećanje od 13 posto. Potražnja je porasla u svim prodajnim regijama, a posebno snažan rast je zabilježen u SAD-u.

"Iznimno velika potražnja za našim sportskim automobilima se nastavila i u trećem kvartalu, a mi smo oduševljeni činjenicom da smo isporučili toliko automobila kupcima u prvih devet mjeseci ove godine", kaže Detlev von Platen, član Izvršnog odbora za Prodaju i marketing firme Porsche AG.

"Knjige narudžbi su lijepo popunjene, čineći i nas punim optimizma i entuzijazma dok se približavamo trci kraja godine. Međutim, situacija uzrokovana koronavirusom ostaje i dalje dinamična dok se suočavamo s izazovima pri nabavci poluprovodnika. Iz tih razloga, pomno pratimo trenutna zbivanja kako bismo osigurali brzu i fleksibilnu reakciju."

Porsche Cayenne ostaje najuspješniji model sa 62.451 isporučenih primjeraka, slijedi Macan sa 61.944 jedinica, što označava povećanje od 12 posto.

Potpuno električni Taycan je također bio izuzetno popularan, jer je kupcima isporučeno 28.640 automobila. U svojoj drugoj punoj godini na tržištu, sada je u rangu s kultnim sportskim automobilom 911, od kojih je 27.972 isporučeno u trećem kvartalu, što obilježava povećanje od deset posto.

15.916 kupaca je kupilo 718 Boxster i 718 Cayman, što predstavlja rast od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Isporuke modela Panamera su također ostale čvrsto na nivou prethodne godine sa 20.275 primjeraka, što obilježava povećanje od jedan posto.

Povećanje potražnje u svim prodajnim regijama Još jednom, najveći porast zabilježen je u SAD-u: Porsche je tamo isporučio 51.615 vozila u prvih devet mjeseci, što predstavlja povećanje od 30 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Visoko pozicioniranje u Sjevernoj Americi se odražava i u najnovijim rezultatima studija J.D. Power APEAL: kao i prethodnih godina, kupci i dalje vide Porsche kao najatraktivniji premium brend.

Širom čitavog američkog kontinenta, Porsche je obavio ukupno 63.025 isporuka, 29 posto više nego u prva tri kvartala 2020. godine. Kina, koja je najveće jedinstveno tržište, doprinijela je sa 69.789 vozila ukupnom broju isporučenih vozila, što obilježava povećanje od 11 posto. Isporuke u Azijsko-Pacifičku regiju, Afriku i Bliski istok su ukupno porasle za 12 posto. U ovim regijama, Porsche automobili su isporučeni za 97.841 kupaca.

Sportski automobili Porsche su također doživjeli veliku popularnost u Europi: kupcima je isporučeno 56.332 vozila, što predstavlja povećanje od dva posto u odnosu na prethodnu godinu, u Njemačkoj, potražnja je porasla za devet posto između januara i septembra, sa 19.099 isporučenih jedinica.

Kopirati
Drag cursor here to close