Simpatičan mali

Fićo u kombi izdanju od 20.500 eura

Radi se o potpuno restauriranom modelu koji je prerađen po uzoru na manji Jolly, odnosno otvorenu inačicu za vožnju turista na plažu.
AutoMoto / Flash | 09. 08. 2021. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako na aukciji nije postigao očekivanu cijenu, prodan je za iznos po kojem se danas može kupiti solidan novi automobil.

Mali kombi u Italiji se proizvodio do 1985. godine, dok je s kragujevačkih traka zadnji primjerak sišao 1990. godine. Zastava 900 AK ili od milja prozvan “Fićo kombi”, izuzetno je simpatičan mali kombi koji je 1980-ih bio itekako popularan. Danas je gotovo nestao s naših cesta, ali ih se još uvijek može naći. Sudeći po ovoj aukciji, na njemu se može fino i zaraditi.

I dok su se očuvane izvedbe kod nas prodavale za najviše 5.000 KM, ova izletnička prerada je postigla daleko veću cijenu. Istina, očekivalo se da će postići cijenu od 40.000 eura, a na kraju je prodan za 20.500 eura.

Radi se o potpuno restauriranom modelu koji je prerađen po uzoru na manji Jolly, odnosno otvorenu inačicu za vožnju turista na plažu. Prigodne svjetloplave boje, vozilo je proizvedeno 1988. godine, a staž je provelo na Siciliji za prijevoz turista od hotela do plaže, prenosi Index Auto.

Poslije ga je kupio mještanin, restaurirao i ponudio na aukciji.

Kopirati
Drag cursor here to close