Samo moderno

Električni mopedi za poštare Hrvatske pošte Mostar

Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare
AutoMoto / Flash | 15. 09. 2021. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozni park Hrvatske pošte Mostar proširen je s deset električnih mopeda, koji će biti u službi poštara za dostavu u sedam gradova. Električni mopedi samo su dio zelene flote koju HP Mostar u budućnosti planira upotpuniti i drugim električnim vozilima.

Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare. Odluka je donesena na temelju analize dosadašnjeg rada i testiranja, ali i kao rezultat brige o tehnološkom razvoju i ekološkim standardima. Električni mopedi imaju ugrađenu litij-ionska bateriju od 35Ah.

Ovim povodom, član Uprave Društva, izvršni direktor za poštansku tehnologiju Ljubo Vujica je rekao: "Ekološki aspekt korištenja električnih vozila, uz ekonomski, jako je važan. Već duže vrijeme radimo na modernizaciji voznog parka, a pri tome se vodimo stvarnim potrebama i tehnološkim mogućnostima, naročito u eko standardu. Izuzetno nam je drago da nam je ponuđen električni moped domaće proizvodnje. Za nas, to je odlična informacija jer imamo zagarantirani servis, ali i mogući budući razvoj. Očekujemo da domaći proizvođači e-mopeda prate naše zahtjeve, kako bi već kod sljedeće nabavke imali još bolju verziju e-mopeda.

Vjerujem, da će se prelazak na električne mopede pokazati kao odlično rješenje. Zbog toga, naš je cilj povećati broj električnih vozila, koristiti ekonomske benefite takvih odluka i tako pridonijeti stvaranju zelenih zona u gradovima gdje naši poštari dostavljaju pošiljke. U narednom razdoblju, poradit ćemo i na infrastrukturi punjenja naših e-vozila, a vjerujemo da ćemo takve usluge moći ponuditi i zajednici u kojoj djelujemo."

Korištenje električnih mopeda smanjuje emisije štetnih plinova u atmosferu i pridonosi očuvanju našeg planeta, s toga se nadamo da će se broj električnih vozila u floti HP Mostar povećavati te da će drugi poštanski operateri slijediti naš primjer.

Kopirati
Drag cursor here to close